Los bericht bekijken
  #3  
Oud 19 maart 2009, 15:32
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.462
Standaard

Wel onderhoud gehad, maar geen problemen, zelfs hetzelfde ip-adres gehouden. Wel een andere DHCP server.

Het lijkt erop of je profiel niet goed is overgezet. Het onderhoud heeft te maken met overzetten op een nieuw provisioning systeem. Dat is zeg maar het systeem wat de modems koppelt aan je klanten account. Dat wordt overgezet deze weken. Nadat je overgezet wordt probeert je modem zich via het nieuwe systeem aan te melden. Daarbij wordt je profiel wat gekoppeld zit aan je mac adres van het modem ingelezen, en daarmee je snelheidsprofiel en bijvoorbeeld je telefoonnummer gekoppeld.

Als ik je beschrijving zo lees is er dus iets mis met die koppeling en/of de administratie in het nieuwe systeem. Jouw modem lijkt daar onbekend te zijn. Een monteur sturen lijkt me dan ook niet zinvol omdat de kans dat je modem nu ineens defect geraakt is heel klein is. Trouwens, je modem werkt gewoon, anders kwam je niet op de activatie pagina.

Mocht je nog je activeringscode bewaard hebben van de laatste keer dat je het modem moest activeren, dan kun je daarmee misschien je modem activeren en kijken of het dan gaat werken. Deze code blijft namelijk hetzelfde. (toen ik een tijdje terug een extra digitale TV pakket besteld had stond op de bevestigingsbrief die ik kreeg daarvan ook de activatiecode voor internet, dus misschien heb je nog zoiets).

Mocht je wel je modem geactiveerd krijgen, controleer dan even of je telefoonnummer niet gewijzigd is en of je bereikbaar bent. Vorige week zijn er volgens een artikel in het NHD ook fouten geweest waarbij profielen door elkaar zaten en mensen elkaars telefoonnummer kregen.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....