Los bericht bekijken
  #22  
Oud 19 maart 2009, 01:40
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door roamin Bekijk bericht
Denk jij dat iedere Ziggo klant is dagelijks bezoeker van deze forum .... het is volkomen ONZIN te denken om dit te gebruiken als algemeen communicatie medium naar alle klanten .... Ik zal denken dat 99.9% heeft dit forum nooit bezocht ..... wat een zwakke poging om dit te verdedigen ....
Ik zie niet in wat er zwak is aan mijn constatering dat Ziggo de frequentiewijziging wel degelijk van te voren heeft aangekondigd, daar is niets op af te dingen. Ik wilde alleen even de foutieve bewering rechtzetten dat dit niet van te voren bekend zou zijn gemaakt.

Verder is het zo dat de aankondiging natuurlijk niet alleen op dit forum is gedaan maar ook via de normale pagina op ziggo.nl voor mededelingen over storingen of onderhoudswerkzaamheden, nl. hier.

Je kunt natuurlijk niet verwachten dat Ziggo iedere abonnee in het betreffende gebied schriftelijk op de hoogte gaat stellen van zoiets futiels als een frequentiewijziging van een paar transportstreams, zeker niet als de gecertificeerde decoders dit meestal vanzelf oppakken.

Citaat:
En voor wat betreft de AlphaCrypt kaart, er was geen haar op mijn hoofd dacht dat een provider zal zo een gelimiteerde visie hebben om niet compatible te zijn met de normale moderne apparatuur.
Ook deze kritiek is niet echt gerechtvaardigd, omdat het bijvoorbeeld bij UPC helemaal niet mogelijk is om gebruik te maken van andere dan de door UPC zelf geleverd mediaboxen. Dat komt doordat de smartcards die door UPC worden uitgegeven zijn voorzien van een zogenaamde boxkey, waardoor deze uitsluitend werken in één bepaalde door UPC geleverde mediabox of PVR. Kijk, dat is pas klantonvriendelijk.
Citaat:
Het is niet alsof TV's met ingebouwd decoder mogelijkheden nieuw op de markt zijn .... hetzelfde met de CAM decoders.
En zelf een CAM leveren ??? Dat kan/wil Ziggo voorlopig niet ... ook een zwakke vertoning.
Ziggo leeft in de technische verleden.
Dat heeft niets te maken met een vermeende technische achterstand bij Ziggo. Integendeel, Ziggo heeft samen met een aantal grote electronicafabrikanten (waaronder Sony, Samsung en Philips) het initiatief genomen om een nieuwe CI+ standaard te ontwikkelen. Dat is een uitbreiding van de bestaande standaard CI slots die in combinatie met een geschikte CAM een volledig beveiligd signaalpad mogelijk maakt. Dit was een harde eis vanuit de content providers om het mogelijk te maken TV's en opname-apparatuur (ook voor opname van HD programma's) op de markt te brengen die dan niet meer apart door Ziggo hoeven te worden gecertificeerd. Of het echt wat gaat worden met dit initiatief staat nog te bezien, maar het geeft in ieder geval aan dat Ziggo wel degelijk bij de tijd is.