Los bericht bekijken
  #12  
Oud 18 maart 2009, 18:52
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gup Bekijk bericht
Zoals al gezegd : alphacrypt heeft niets te maken met het vinden van zenders. Trek de alphacrypt eruit en je zal zien dat ie nog steeds de zenders vindt.
Ik zou de scan instellingen nogmaals controleren.
Voor mijn bravia geldt :
scantype snelscan
frequentie 356
netwerkid 1111
symboolsnelheid auto
servicetype alle services
Inderdaad, AlphaCrypt heeft niets te maken met de prestaties van de ingebouwde DVB-C HD tuner van de Sony, die overigens uitstekend is. Zolang er nog zenders wel goed ontvangen worden (en dat is bij TS het geval) kun je alleen maar concluderen dat de AlphaCrypt correct functioneert. TS is dus een enorme schreeuwlelijk die ongefundeerde conclusies trekt.
Citaat:
Misschien signaalsterkte te laag?....
Dat denk ik nu juist niet, omdat er kennelijk alleen problemen zijn met de zenders in één of twee (verplaatste) transportstreams. Het gaat niet zozeer om de signaalsterkte maar om de signaalkwaliteit. Het is mogelijk dat er bijvoorbeeld instraling optreedt in de bekabeling binnenshuis van signalen van een Digitenne zender in de nabijheid. De remedie is dan het gebruik van kwalitatief goede kabels en aansluitmateriaal. De Sony heeft ook de mogelijkheid om BER waarden te laten zien, dus dat is het eerste wat je na moet kijken als je problemen vermoedt met de signaalkwaliteit. Het kan heel goed zijn dat veel zenders ogenschijnlijk goed worden ontvangen maar dat de BER bij die zenders toch niet op 0 blijft staan. Is dat het geval, dan weet je alvast zeker dat de signaalkwaliteit niet in orde is.