Los bericht bekijken
  #36  
Oud 16 maart 2009, 17:11
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Verney Bekijk bericht
Yup, dat hebben ze wel: http://i686.photobucket.com/albums/v...ou_dumbass.jpg

en ik haat mensen die hun mond voorbijpraten terwijl ze er niets van afweten.
En jij denkt dat Ziggo Linksys routers in hun netwerk heeft staan? Als je een beetje op de hoogte was, had je geweten dat:
a) Linksys de consumenten lijn is/was van Cisco
b) Dat het zeer onwaarschijnlijk is dat Ziggo routers uit een consumentenlijn (van welk merk dan ook) in hun netwerk opneemt.
c) Een proffesionele router geen tabbladen heeft, en er zelfs nog veel zijn die middels een CLI (Command Line Interface) werken.

Ooit heb je op een reactie van mij gereageerd met het volgende:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Verney Bekijk bericht
Als je zelf niets weet over hoe een netwerk met elkaar communiceert houd je liever gedeisd want die bijdehandse opmerkingen die nergens op slaan. Daar kom ik niet verder. En als je verstand van verbindingen hebt dan zou je het verband tussen die 2 afbeeldingen moeten begrijpen.
De pot verwijt de ketel....?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Verney Bekijk bericht
Ik weet waar ik mee bezig ben. Ik heb net mijn MCP cursusjes gehad en kwamen dit soort probleempjes ook voor.
Je hebt deze uitspraak nu niet echt bekrachtigd, eerder ontkrachtigd, maar goed dat terzijde. De 2 grafieken die jij poste geven nog steeds geen bewijs van een blokkade, ze laten enkel zien dat er een router in de lijn zit die op dat moment niet reageerde op ICMP aanvragen.

Ook laten beide grafieken juist duidelijk zien dat de host wel bereikt word, dit in tegenstelling wat jij aangeeft. Ook de DNS omzetting verloopt goed, en ook de ping tijden zijn keurig. Nu zou jou theorie nog steeds kunnen kloppen. Een standaard ICMP aanvraag verloopt over poort 80, dit is niet de poort waarop jij niet kan connecten. Dat je over poort 80 wel kan connecten met de bewuste server(s) wil niet zeggen dat er op andere poorten geen sprake zou kunnen zijn van een blokkade.

In het 2e plaatje word ook keurig de host bereikt, de DNS omzetting verloopt ook goed, alleen de pingtijden lopen op, en dan vanaf ip-adres 208.49.135.218. En dit is niet een Ziggo node/router.


Maar voordat je anderen ervoor gaat uitmaken dat ze totaal niet weten waarover ze het hebben, dit in tegenstelling tot jezelf, zou je wellicht eerst eens bij jezelf te rade kunnen gaan, je claimt van alles, maar met bepaalde uitspraken veeg je dat net zo hard weer onderuit.

Verder ga ik me hier niet meer mee bemoeien, je zoekt het verder zelf maar uit. Jou manier van communiceren en de toon waarop je dat doet heeft er in elk geval bij mij al voor gezorgd dat ik geen zin heb om hier nog verder tijd in te gaan steken. Succes verder.
__________________


Laatst gewijzigd door Excalibur; 16 maart 2009 om 17:41