Los bericht bekijken
  #12  
Oud 15 maart 2009, 20:01
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door babs Bekijk bericht
kan ik ziggo verantwoordelijk stellen voor de gemaakte kosten?
Je kan het altijd proberen, maar ik geeft je een ontzettend kleine kans dat dit gaat lukken, het immers niet een probleem/storing aan de kant van Ziggo.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door babs Bekijk bericht
ik ben absoluut niet van plan om een nieuwe telefoon aan te schaffen wat ziggo ook aanraad
Als je dat niet van plan bent heb je een aantal mogelijkheden:
1- Je gaat gebruik maken van een converter die het FSK nummerweergave signaal omzet in een DTMF signaal wat jou toestel weer begrijpt.
2- Je wil ook dit niet aanschaffen met als gevolg dat je geen gebruik meer kunt maken van nummerweergave.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door babs Bekijk bericht
de huidige telefoon kpn chicago 330S werkt namelijk nog prima en heeft tot voor kort altijd nummerweergave ondersteund ik was hiervoor bij casema en had daar ook digitale telefonie
Het toestel zal voor de rest ook prima en keurig werken. Nummerweergave zal zonder aanpassingen niet gaan werken op dit toestel. Kan je boos zijn op Ziggo, maar het is KPN die opdracht heeft gegeven voor de producten en de specificaties van het toestel, dus ook dat het toestel enkel DTMF ondersteund.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door catastrofus Bekijk bericht
Als ik dit forum doorzoek zie ik dat Casema vroeger ook dtmf gebruikte, in tegenstelling tot @Home/Multikabel. Je kan het babs dus moeilijk aanrekenen dat ze een telefoon met 'oude' techniek gebruikt. Veel keus had ze niet. Maar ik verwacht zelf ook niet dat onze kabelboer gaat betalen voor fsk -> dmtf omvormers.

Gert.
Ben het gedeeltelijk met je eens. Het is een toestel van KPN, en zoals KPN eigen is zorgen zij er niet voor dat apparatuur onder hun merknaam ook voor anderen geschikt is, als het werkt voor hun eigen netwerk is het voldoende.

Ja het heeft gewerkt, maar er zijn meer mogelijkheden. Ten eerste ben ik van mening dat KPN hier in gebreke blijft aangezien zij apparatuur op de markt brengen die niet geschikt/compatible is met alle telefoonaanbieders in nederland. En omdat deze handelswijze van KPN redelijk bekend is, heeft men de keuze bij de aanschaf van een toestel om te kiezen voor een toestel wat slechts 1 standaard ondersteund, of voor een toestel wat beide in nederland gebruikte standaarden ondersteund.

Slotconclusie, ik ben van mening dat je Ziggo niet verantwoordelijk kan houden voor de tekortkomingen van het toestel wat je in je bezit hebt. Klinkt cru, maar het is gewoon een tekortkoming van het KPN toestel. En dan blijven er 3 mogelijkheden over.
- Geen geld uitgeven en leren leven met het feit dat nummerweergave niet meer werkt.
- De goedkoopste oplossing, gebruik gaan maken van een FSK -> DTMF converter
- Duurste oplossing, maar geen losse "kastjes" nodig. Toestel aanschaffen wat wel FSK ondersteund. Wellicht dat je nog kan proberen het toestel retour te brengen aan de KPN en je geld terug kan krijgen.
__________________