Los bericht bekijken
  #4  
Oud 14 maart 2009, 15:28
rebel777's schermafbeelding
rebel777 rebel777 is offline
Member
 
Geregistreerd: 28 november 2008
Locatie: Deventer @Home
Ziggo Internet: Filmnet, Misdaadnet
DTV: Huamx 5050
Berichten: 59
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door geerten Bekijk bericht
VLC (min of meer...)
VLC kan in ieder geval afspelen met ondertitels.
Converteren van DVB-subtitles (gebruikt door MGM) zou moeten kunnen, maar daar is een bug ingeslopen waardoor het met de huidige versie niet werkt. Het is me wel gelukt met versie 0.8.6 ( maar die doet dan weer geen teletext )
Converteren van teletext-subtitles (gebruikt door MGM en TCM) zou ook moeten kunnen (met de actuele versie) en is volgens wat ik gelezen heb geen slachtoffer van die bug, maar het is mij nog niet gelukt. Ik vermoed dat ik extra opties moet toevoegen, maar ik ben er nog niet achter welke...
VLC is best een fraai programma met mooie features, maar de bediening is niet altijd even inzichtelijk, en de documentatie ronduit slecht (zoals vaak bij open source programma's).

ProjectX zou er ook mee overweg moeten kunnen (zegt men), maar helaas is dat me nog helemaal niet gelukt. (Ook zo'n open source programma waar je verdrinkt in onduidelijke opties en vrijwel geen uitleg..)
Ik heb beide proggies geprobeerd, VLC speelt netjes met subtitles af maar converteren met subtitles (zoals je al aangaf) werkt niet. ProjectX dut ut ook niet, geeft wel netjes de ondertiteling aan in het preview-subtitle scherm, maar ook hier geldt mee converteren ho maar. Mijn hoop blijft dan maar op de volgende beta van VRD.