Los bericht bekijken
  #28  
Oud 14 maart 2009, 00:00
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door G.bruiker Bekijk bericht
Als analoog is uitgefaseerd is digitaal niet meer gratis en zal men voor het "gratis" basispakket ook geld gaan vragen en nu kan men niet verhinderen dat je een splitter neerzet en 4 tv's aansluit.
Ik denk niet dat er extra geld gevraagd gaat worden voor het digitale basispakket wanneer er geen analoge signalen meer worden geleverd. Je betaalt nu (in de meeste gemeenten) € 16,25 p.m. en dat blijft gewoon zo (afgezien van jaarlijkse verhogingen). Alleen krijg je over een poosje minder voor hetzelfde geld, als je het zo wil bekijken.
Citaat:
Wat ik met mijn basispakket modulator bedoelde is dus eigenlijk wat ziggo nu doet,men zet een x aantal zenders met modulators op de kabel.
Tot nu toe gaat elke lcd tv gewoon met een analoge tv tuner de deur uit en die dingen hebben een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar.
Natuurlijk heeft elke tv tegenwoordig scart,maar als je meerdere zenders tegelijk wil kijken/opnemen moet je dual tuners hebben.
Ben je verplicht een pvr te gaan nemen.
Ik heb geen PVR en kan toch gelijktijdig naar één digitale zender kijken en een andere digitale zender opnemen met mijn DVD/HDD recorder. Maar dat is omdat mijn TV een ingebouwde DVB-C tuner heeft en ik mijn oude decoder feitelijk alleen nog gebruik om mee op te nemen. Erg praktisch, want ik kan ook de timer in de decoder gebruiken om de opnamefunctie van de DVD/HDD recorder mee aan te sturen.

Citaat:
En als Ziggo dan besluit dat 3 kaarten echt de max zijn dan houdt het gewoon op.
Want analoog is met splitters en versterkers fijn uit te breiden maar voor al die mooie "gratis" zenders heb je wel een decoder EN kaart nodig omdat het basispakket niet ongecodeerd is.
In praktijk bepaalt Ziggo straks hoeveel tv's ik in huis mag hebben,als analoog helemaal uitgefaseerd is.
In praktijk bepaalt Ziggo dan hoeveel ik moet gaan betalen per tv !
Nou nee hoor, je ziet het te zwart. Er zijn allang oplossingen te koop om binnenshuis aan (draadloze) cardsharing te doen. Dan heb je maar één geldige kaart nodig en kun je op net zoveel TV's digitaal kijken als je zelf wil.
Citaat:
Bij de pvr's bepaalt Ziggo welk programma ik wel of niet mag opnemen en hoe lang ik die opname mag bekijken als ze versleuteld opnemen gaan invoeren.
Dan heb je dus ook altijd een geldige kaart nodig om je opname te bekijken en op een gegeven moment zijn er zoveel nieuwe sleutels op de kaart gezet dat een opname niet meer te decoderen is ( is nu al bij sommige satelliet tuners zo ).
Digitaal is de toekomst,maar wel een op afstand bestuurbare toekomst wat met analoog niet kan.
Dit is een goed argument om geen gecertificeerde PVR te kopen maar op zoek te gaan naar andere oplossingen, die niet gedwarsboomd kunnen worden. En echt, die oplossingen zijn er.

Citaat:
Vandaar mijn wens om digitaal in huis te kunnen komen maar dan wel analoog verder te kunnen gaan met een 30 tal eigen in te vullen zenders.
Onpraktisch, en zowel kwalitatief als technisch niet meer van deze tijd. Bovendien ken ik geen apparaat dat zou doen wat jij wil, namelijk 30 digitale zenders simultaan decoderen en deze allemaal via een afzonderlijke RF modulator weer als analoog signaal doorsturen.