Los bericht bekijken
  #27  
Oud 13 maart 2009, 23:30
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.310
Standaard

Als analoog is uitgefaseerd is digitaal niet meer gratis en zal men voor het "gratis" basispakket ook geld gaan vragen en nu kan men niet verhinderen dat je een splitter neerzet en 4 tv's aansluit.
Wat ik met mijn basispakket modulator bedoelde is dus eigenlijk wat ziggo nu doet,men zet een x aantal zenders met modulators op de kabel.
Tot nu toe gaat elke lcd tv gewoon met een analoge tv tuner de deur uit en die dingen hebben een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar.
Natuurlijk heeft elke tv tegenwoordig scart,maar als je meerdere zenders tegelijk wil kijken/opnemen moet je dual tuners hebben.
Ben je verplicht een pvr te gaan nemen.
En als Ziggo dan besluit dat 3 kaarten echt de max zijn dan houdt het gewoon op.
Want analoog is met splitters en versterkers fijn uit te breiden maar voor al die mooie "gratis" zenders heb je wel een decoder EN kaart nodig omdat het basispakket niet ongecodeerd is.
In praktijk bepaalt Ziggo straks hoeveel tv's ik in huis mag hebben,als analoog helemaal uitgefaseerd is.
In praktijk bepaalt Ziggo dan hoeveel ik moet gaan betalen per tv !
Bij de pvr's bepaalt Ziggo welk programma ik wel of niet mag opnemen en hoe lang ik die opname mag bekijken als ze versleuteld opnemen gaan invoeren.
Dan heb je dus ook altijd een geldige kaart nodig om je opname te bekijken en op een gegeven moment zijn er zoveel nieuwe sleutels op de kaart gezet dat een opname niet meer te decoderen is ( is nu al bij sommige satelliet tuners zo ).
Digitaal is de toekomst,maar wel een op afstand bestuurbare toekomst wat met analoog niet kan.
Vandaar mijn wens om digitaal in huis te kunnen komen maar dan wel analoog verder te kunnen gaan met een 30 tal eigen in te vullen zenders.