Los bericht bekijken
  #19  
Oud 13 maart 2009, 21:10
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Nu met Digitenne zijn er veel meer zenders nodig, en nog steeds klagen veel gebruikers over een slechte ontvangst, die tenminste voor een deel is terug te voeren op de lage vermogens waar mee wordt gewerkt.
Lage vermogens? Er zijn toch genoeg Digitenne masten die een flink vermogen de ether in slingeren, tenzij je 50kW een laag vermogen vind.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
En wat de bandbreedte van analoge versus digitale signalen betreft: ook dat moet je nuanceren. Analoge transmissie is niet gecomprimeerd (afgezien van het gebruik van interlacing, waardoor de bandbreedte kan worden gehalveerd zonder verlies van spatiale resolutie maar met verlies van temporele resolutie), maar digitale transmissie is juist heel sterk gecomprimeerd, en dat blijft (helaas) niet zonder gevolgen voor de kwaliteit. Een ongecomprimeerd gedigitaliseerd PAL TV signaal (SD) levert een bitrate op van maar liefst 270 Mbps, en dat is niet bepaald weinig. De besparing wordt dus vooral bereikt door de (sterke) compressie, die met kwaliteitsverlies gepaard gaat.
Om dit vervolgens weer te nuanceren. Digitale uitzendingen in een goede SD kwaliteit leveren een hogere kwaliteit als de analoge versies ervan. Er mag dan naar jou zeggen flink op de kwaliteit ingeleverd worden, toch is die van de digitale uitzendingen beter.

Je verhaal is ook heel erg kort door de bocht. Je kan een analoge uitzending en een digitale niet zomaar met elkaar vergelijken. Analoog is al een aantal jaren achterhaald, deze techniek is verder niet ontwikkeld en is op alle fronten al voorbij gestreefd door digitaal. Digitaal is gewoon veel efficienter. Met een (veel)lagere bitrate (direct vergeleken) ken een hogere kwaliteit worden behaald, en stap je over naar HD dan is de bitrate direct vergeleken met analoog nog steeds veel lager, maar de kwaliteit onmiskenbaar vele malen hoger.
__________________