Los bericht bekijken
  #17  
Oud 13 maart 2009, 19:49
Eduard08's schermafbeelding
Eduard08 Eduard08 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 augustus 2008
Locatie: Oosterkwartier
Ziggo Internet: Alles-in-1 min 1
DTV: Humax 5000HD/Samsung DCB H380R
Berichten: 3.328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vinnie-terranova Bekijk bericht
Maar hier is ziggo natuurlijk niet de enige in, elk bedrijf die werk uit winstoogmerk doet dit......... alleen om zichzelf financieel groter te maken
Beetje kort door de bocht. De tijd gaat nu eenmaal verder, en de paardetram is toch ook uit het straatbeeld verdwenen? En niet alleen uit winstbejag.

Er zit dus wel een keerzijde aan dit verhaal!

Op de Astra1-satelliet bijvoorbeeld zitten nog steeds Duitse analoge zenders, en die zitten er de voortschrijdende ontwikkelingen en behoeften (ruimte) dik in de weg. Maar ja, de Duitse overheid wilde de kool en de geit sparen, en blijven zo lang mogelijk analoog uitzenden, terwijl digitale tuners nog maar een fractie kosten van wat er ooit voor een analoge tuner moest worden neergelegd.Zinloos uitstel van executie en het kost een hoop belastinggeld. Analoog vreet bandbreedte en energie.

En wat kost momenteel nou nog een simpele Ziggo-settopbox?
En hoeveel LCD-tv's hebben nog een analoge kabeltuner? Het zijn nog de laatste exemplaren.

Ook wat de ether betreft: analoge (radio- en tv-) zenders zijn energieslurpers. En wat kost nou nog een Digitenne-setje. Er wordt amper op verdiend.

Alle eenvoudige digitale ontvangers zijn trouwens tientjeswerk. Waar hebben we het over? En bij Ziggo is het basispakket digitaal geen cent duurder dan het analoge. Je hoeft geen extra pakket(ten) te nemen, je kunt.