Los bericht bekijken
  #20  
Oud 13 maart 2009, 13:47
SanderT's schermafbeelding
SanderT SanderT is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 mei 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 13
Standaard

Ik kan het probleem bevestigen. Ik begon het woensdag pas te merken, toen ik een directe connectie wilde opzetten met een kennis uit de omgeving tilburg (ook met een IP van ziggo in de 94.x.x.x range). Ik zelf zit in de regio Den Haag, met een IP in de 83.x.x.x range. Ik weet 100% zeker dat het geen router/firewall probleem is aan de klant zijde, dit omdat naast dat het van de ene op de andere dag niet meer werkte, ook gelijk alles niet meer werkte. Dus geen enkele poort was meer te bereiken onderling. Ook de remote admin mogelijkheid van de router van de persoon in de 94.x range, was niet te bereiken. Het moge duidelijk zijn dat hiervoor geen poort open hoeft te worden gezet, omdat de router dit zelf regelt naar buiten toe (poort 8080). Dit heeft ook altijd gewerkt to voorkort dus. Ook de traceroutes falen naar elkaar toe, en wederom, deze traces worden vanuit de router uitgevoerd, niet vanaf een pc erachter. De routers die wij (ik en die kennis) bezitten, kunnen werken als direct pc aansluiting, dus ook het verhaal van haal de router ertussen uit, werkt het dan wel, gaat ook niet op. Want traceroutes vanuit de router zelf naar andere adressen werken wel prima. Ook een Webserver waarvan ik weet dat deze gehost worden binnen de 94.x range ook door een ziggo gebruiker, is niet meer te bereiken.

Ik begrijp heel goed dat het probleem vaak wordt gezocht bij de klant en de onkunde van het omgaan met routers en firewalls, maar in dit geval is hier dus geen sprake van. Het roepen dat het aan de klant ligt, is net zo makkelijk als roepen dat het niet aan de klant(jezelf) ligt, alleen dat het probleem nu daadwerkelijk niet aan de klant ligt, is onderbouwd met feiten.

Waarschijnlijk is er iets verkeerd geconfigureerd op een router bij ziggo waardoor communicatie binnen delen van het ziggo netwerk (en in dit geval in iedergeval tussen de 83.x en 94.x range) niet mogelijk is. Ik heb dit vaker gezien binnen bedrijfsnetwerken ook, waarbij sommige delen van interne netwerken niet met elkaar konden communiceren, zelfs bij particulieren komt dit probleem voor (die meerdere routers bezitten). Naast deze klacht hier te melden, moet je hem toch proberen door te geven aan de klantenservice via telefoon en email. Ik heb vandaag nog geen tijd gehad (ivm werk) om opnieuw te kijken of het probleem zich nog voordoet, anders zal ik wederom een klacht melden.

Wat ik je wil aanraden is niet te beginnen over gamen als je deze klacht meldt, maar direct te beginnen over dat er geen communicatie mogelijk is tussen delen van het ziggo netwerk, en dan met name jouw IP (en subnet) en dat van de andere partij. Uiteraard moet je wel even al je eigen verkregen bewijs hiervoor overleggen indien dit wordt gevraagd, waaruit ook blijkt dat je eigen router/firewall en dat van de andere persoon niet de oorzaak is. Het direct aansluiten van je pc/xbox op je modem zou dit kunnen aantonen (tenzij ook je router beschikt over mogelijkheden als traceroutes, pings, etc.).

Wellicht dat er meer mensen zijn die deze klacht hebben, maar misschien is het mogelijk om de titel aan te passen naar iets van: "Geen verbinding mogelijk binnen delen van het ziggo netwerk naar 94.x adressen".

En zoals altijd, naast het posten van je klacht hier, altijd ook je klacht telefonisch of via email doorgeven.