Discussie: Storing: Formatteren gaat niet
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 13 maart 2009, 13:29
Petie81's schermafbeelding
Petie81 Petie81 is offline
Member
 
Geregistreerd: 12 maart 2009
Locatie: Den Haag / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1-extra
DTV: Humax 5050c
Berichten: 34
Standaard Formatteren gaat niet

Hallo,

Ik moet even wat frustratie uiten.

Na alle enthousiaste verhalen op dit forum heb ik gistermiddag ook een exemplaar van 5050c gekocht .
Thuis gekomen direct aangesloten. De installatie verliep al niet zo vlekkeloos als een eerder gekochte 5000. Tot twee keer toe kwam de melding dat hij geen zenders kon vinden en hij bleef ergens in een menu hangen waardoor ik heb uit moest zetten.

Maar op een gegeven moment bleek alles te werken tot ik probeerde iets op te nemen. Op de een of andere manier reageerde hij niet op opdrachten om op te nemen (ook geen foutmedling dus).
Vreemd. Via menu naar harddisk beheer gegaan en daar leek alles goed te staan, maar voor de zekereheid dacht ik laat ik hem eens formatteren.

En toen begon de ellende pas goed . Nadat het 'even geduld' scherm was verdwenen weer geprobeerd iets op te nemen. Dat leek te lukken, maar toen ik de opname wilde stoppen kwam de vraag "weet u het zeker" en daar kon ik niet op antwoorden, het menu stond muurvast. Voor de zekerheid nog een kwartiertje gewacht maar noppes.
Uit gezet en weer aan. Na 5 minuten naar het woord 'BOOT' te hebben gestaard in de display, kwam op de TV de melding "HDD niet geformatteerd, formatteren start nu" met alleen nog de mogelijkheid om op Ok te drukken. Vervolgens lijkt er helemaal niets te gebeuren, ook geen reactie op afstandbediening. Na ongeveer 45 minuten reageert hij weer op de AB, kan ik in het menu en door het menu te verlaten ook weer TV kijken. Maar ga ik weer naar 'hdd beheer' dan komt direct de melding weer dat de hdd niet geformatteerd is.
De hele nacht aan laten staan maar vanochtend was het nog het zelfde liedje.

Vanmiddag maar terug naar de winkel en hopen dat er daar nog een op voorraad is...

Zo, dat ben ik kwijt.
__________________
Groet,
Peter