Los bericht bekijken
  #13  
Oud 13 maart 2009, 09:25
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BenJ Bekijk bericht
@Riparius

Het ging mij erom aan te geven dat die dingen al bestaan. Het zijn in wezen STB's met een RF uitgang.
(http://www.afterdawn.com/hardware/ca...?feature_627=1).
Overigens je opmerking dat er maar 1 kanaal tegelijk wordt omgezet, is niet anders dan wat er ook gebeurt met je huidige STB.

Het punt dat ik eigenlijk wil maken is dat Ziggo een potentieel aan kijkers kan bereiken die niet meteen een nieuwe TV willen/kunnen aanschaffen. Daarvoor zou je dan een aantal boxen met RF output moeten uitbreiden. Waardoor het daarmee tevens mogelijk zou worden om de analoge handel versneld af te bouwen. Wat aan de andere kant weer meer digitale "ruimte" zou opleveren.

Ik zou me kunnen voorstellen dat zo'n box voor een heel zacht prijsje, cq zelfs gratis ter beschikking wordt gesteld.
Ik zie werkelijk niet in wat de meerwaarde zou zijn van een STB met RF modulator in de Nederlandse situatie. Er zijn nu (ook op dit forum) al mensen die klagen dat het doorlussen van de kabel via de STB naar de TV de analoge ontvangst op de TV stoort (doordat de STB onbedoeld stoorproducten toevoegt aan het doorgeluste signaal), en die klachten zullen alleen maar vermeerderen als je ook nog een RF modulator gaat inbouwen. Verder is het zo dat Europese TV's al zeker 25 jaar een SCART ingang hebben (uitgezonderd wellicht wat kleine 'draagbare' toestelletjes en grijze importen), dus kijkers die nu nog steeds een TV zonder SCART ingang hebben zijn echt een grote zeldzaamheid, en hun TV is zeker rijp voor het museum.

Mensen die nu geen decoder in huis willen omdat ze analoog willen blijven kijken en tevreden zijn met de kwaliteit en het aanbod (en geen extra kastje en afstandsbediening willen) gaan echt niet overstag als er plotseling een decoder blijkt te zijn met RF output. Sterker nog, de meeste kijkers hebben er waarschijnlijk geen flauw idee van wat dat inhoudt.