Los bericht bekijken
  #10  
Oud 12 maart 2009, 00:37
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman Bekijk bericht
Maar dan nog is aanwezigheid van een CI+ interface nog helemaal geen garantie dat een TV geschikt (gecertificeerd) is voor het Ziggo DTV netwerk blijkt:
Zo'n reactie had ik natuurlijk wel verwacht, ook met verwijzing naar hetgeen Anoniem hierover heeft gezegd, maar toch klopt hier iets niet. Als je een tuner hebt die aan de DVB-C specificatie voldoet, met een CAM slot dat aan de CI+ specificatie voldoet, en een door Ziggo gecertificeerde CI+ CAM en een geldige Ziggo smartcard, dan moet die combinatie gewoon werken. Is dat niet het geval, dan heeft tenminste één van de betrokken partijen zich niet netjes aan de specificaties gehouden.

De beweringen van Anomiem in dit citaat zijn des te vreemder als je bedenkt dat de hele bedoeling van zo'n gecertificeerde CAM nou juist was dat consumenten zelf kunnen gaan uitmaken welke ontvangst- en opname-apparatuur ze kopen, en niet meer beperkt zijn tot een handjevol door Ziggo goedgekeurde apparaten. Het is in ieder geval niet de bedoeling dat Ziggo elk apparaat met een CI+ slot dat op de markt komt eerst ook nog eens moet goedkeuren, want dan zijn we weer terug bij af. Het kan en mag niet zo zijn dat een kabelexploitant gaat voorschrijven wat voor ontvangst- of opname-apparatuur klanten gebruiken (UPC dwingt dat via technische beperkingen wel af, maar dat bedrijf houdt er opmerkelijk genoeg wat dat betreft in Nederland praktijken op na in het moederland allang wettelijk verboden zijn).

Citaat:

Natuurlijk is het ook van de consument zelf afhankelijk of CI+ echt een succes gaat worden.
Als deze straks onbekommerd CI+ apparatuur gaat aanschaffen zulllen we de gevolgen (restricties) vroeg of laat natuurlijk wel gaan ondervinden....
Ja, dat is een zorg die ik ook deel, en daarom zie ik CI+ ook liever geen succes worden. Het is te gek voor woorden dat de content industrie al decennia lang probeert om fair use van die content door gewone consumenten te dwarsbomen of uit te hollen. Dat begon (voor wat betreft televisie) al met de oppositie tegen de introductie van de Betamax recorder in de jaren 70, maar nu met de uitrol van digitale (HD)TV ziet de industrie zijn kans schoon om maar meteen allerlei beperkingen in te bouwen. Waakzaamheid blijft dus geboden.

Laatst gewijzigd door Riparius; 12 maart 2009 om 18:36