Los bericht bekijken
  #8  
Oud 11 maart 2009, 23:23
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cornelius Bekijk bericht
Even vooraf. Ik ben leek op het gebied van HD-TV!

Ik sta op het punt een HD TV te kopen. Maar weet niet goed welke.
Ik ben klant van Ziggo en wil beslist geen gebruik maken van een losse ontvanger/decoder. In de winkel hoorde ik dat een insteekkaart binnenkort niet meer ondersteund wordt door Ziggo omdat men overstapt op CL+. Wat dat dan ook moge zijn
Dit verhaal klopt in ieder geval niet. De bestaande ontvangers met een CI slot (en een AlphaCrypt module) zullen gewoon blijven werken als Ziggo met een eigen CAM voor een CI+ slot komt.
Citaat:
Vraag is nu of het zinvol is een TV te kopen met digitale tuner en welke (merk) dat dan zou moeten zijn. En of er een insteekmodule bestaat die met CL+ kan werken?

Als iemand uit kan leggen wat CL+ betekent zou ik dat zeer op prijs stellen.

Alvast dank voor jullie reacties
CI+ is niet meer dan een uitbreiding van de CI specificatie die een volledig beveiligd signaalpad mogelijk maakt en het daarmee mogelijk maakt om premium content effectief tegen ongeoorloofd opnemen te beveiligen (maar zoals met elke beveiligingstechnologie is het nog maar de vraag hoe lang zo'n beveiliging standhoudt). Vergelijk het maar met HDCP over HDMI.

Ik zou me als ik jou was niet zo druk maken over die hele CI versus CI+ kwestie. Er zijn op dit moment nog geen TV's te koop met een ingebouwde DVB-C HD tuner én een CI+ slot, maar als het geduld op kunt brengen om nog een paar weken te wachten dan kun je een Sony Bravia uit de nieuwe W5500 serie kopen. Deze toestellen zullen binnen enkele weken leverbaar zijn in de beeldformaten 32, 37, 40, 46 en 52 inch en ze zijn voorzien van een DVB-C tuner en een CI+ slot.

Maar goed, als je zo meteen die nieuwe TV met CI+ slot hebt staan, dan heb je nog steeds geen door Ziggo gecertificeerde CAM, want die zal echt nog wel wat langer op zich laten wachten. Maar ook dit is geen probleem, want in een CI+ slot kun je ook een gewone CAM zoals de AlphaCrypt Classic stoppen, en die zal beslist werken, omdat in de CI+ specificatie is vastgelegd dat het slot zich moet gedragen als een normaal CI slot zodra er een gewone CAM in wordt gestopt. Goed, ik hoop dat alles zo een beetje duidelijker is geworden.