Los bericht bekijken
  #17  
Oud 11 maart 2009, 10:51
geerten's schermafbeelding
geerten geerten is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 16 januari 2009
Locatie: den haag / casema
Berichten: 143
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door boxy Bekijk bericht
Die gebruik ik niet, dus daar heb ik eerlijk gezegd niet naar gekeken. Ik neem aan dat je teletext ondertiteling bedoelt? Wat anders zit de ondertiteling er toch gewoon bij ingebakken?
Dit zijn oude films van TCM en MGM. TCM heeft ondertitels in een aantal talen, volgens mij is dat inderdaad teletext. MGM heeft keus tussen DVB- en teletext-ondertitels.
De PopcornHour doet volgens mij sowieso geen ondertitels in .TS files. Volgens de theorie zou je op de PC de ondertitels eruit moeten kunnen demuxen (en vervolgens bewerken naar een PCH-vriendelijk formaat), maar bij mij struikelen zowel projectX als TSmuxer over deze files. Pogingen om de hele opname dan maar te hercoderen naar een ander formaat zijn bij mij ook nog niet goed gelukt. VideoReDo heeft ook problemen met deze files. DVR-Studio PRO leest ze perfect, maar doet niets met de ondertitels. VLC kan ze perfect afspelen op de PC - inclusief ondertitels - maar bij het hercoderen laat'ie ze toch weer weg..

Maar een opname van Nederland 1 had inderdaad ingebakken ondertitels (en als ik het goed had ook nog een subtitle stream, maar die deed niets.)
Als dat altijd zo is, is mijn probleem minder groot dan ik dacht. Ik ging er eigenlijk van uit dat digitale TV meestal gebruik zou maken van aparte streams voor de subtitles.