Los bericht bekijken
  #10  
Oud 10 maart 2009, 16:44
UltraSub's schermafbeelding
UltraSub UltraSub is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 februari 2009
Locatie: Ziggo Brabant
Ziggo Internet: AiE Extra
DTV: 2x Humax HDR-5050
Berichten: 57
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door skalma Bekijk bericht
Ik ga deze pvr ook aanschaffen en vraag me af of het volgende mogelijk is: ik heb in m'n netwerk een synology nas server die ook als ftp server dienst doet en altijd aan staat. En dan straks één van deze machines. Kan je nu opnemen en vervolgens op vaste tijden geautomatiseerd alle opnames kopieren naar de synology via een soort geautomatiseerd ftp scriptje? Dan moet ik alleen nog een manier zien te vinden om die bestanden op de synology te streamen naar andere tv's. Maar dat kan via elke mediaplayer toch? Of is het een humax specifiek formaat en moet ik voor elke tv zo'n apparaat aanschaffen?

Ik blijf het onhandig vinden dat je niet kan opnemen naar een centrale opslag en van daaruit streamen naar welk scherm je maar wilt. Maar ja...da's niet goed voor de omzet natuurlijk.
Hmmm.. Dan moet je op je NAS iets in de cron zetten (of anders schedulen), wat middels ftp alles van de Humax afhaalt. Op de Humax staat geen ftp-client, dus je kunt vanaf de Humax geen sessie naar de ftp-server op je NAS maken. Daarnaast kun je ook niks schedulen qua scripts op de Humax, dus het zal van de andere kant moeten komen.

Over het streamen.. Ik dénk dat het een redelijk generiek format is. Zal binnenkort eens iets op mijn eigen NAS zetten, en proberen te streamen middels TwonkyMedia icm PS3.

Moet eerst nog een switch in mijn tv-meubel leggen. Heb te weinig ethernet patchpunten in mijn tv-meubel