Discussie: Regionale Omroep
Los bericht bekijken
  #17  
Oud 10 maart 2009, 15:01
atje's schermafbeelding
atje atje is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 maart 2009
Locatie: Ziggo
Berichten: 3
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Ik vind die positie juist erg handig en beter dan ergens 'bij de 40'.
Als je nu op nederland-1 zit te kijken hoef je maar paar keer op "down" te drukken en je hebt de regionale zenders.
Blijkt niet iedereen het mee eens te zijn merk ik in mijn omgeving en ook persoonlijk vind ik het niks.

bericht op nu.nl vandaag http://www.nu.nl/achterklap/1930129/...le-groond.html

Citaat:
Het voorlopig einde van de serie heeft volgens Everts een financiële en politieke achtergrond. ''Van Jonge Leu en Oale Groond is voor RTV Oost een dure en ambitieuze serie om te maken. Om het geld bij elkaar te krijgen, zijn naast veel publiek omroepgeld veel adverteerders nodig."
"Die adverteerders verwachten hoge kijkcijfers. Sinds de komst van digitale televisie zijn de regionale omroepen op een onmogelijke plek weggestopt.''

Politiek


Nijenhuis: ''Er is vanuit de regionale omroepen en de politiek druk om deze situatie te veranderen. Publieke regionale omroepen worden voor een belangrijk deel gefinancierd met gemeenschapsgeld."
"Het lijkt me de bedoeling dat de programma's dan ook goed bekeken worden. Minister Plasterk doet ondanks druk vanuit de Tweede Kamer op dit moment nog niet zijn best om bij de kabelaars een goede plek voor de regionale omroepen af te dwingen.''

Hoop zelf ook dat als eerste Ziggo alle regionale televisie zenders blijft aanbieden en ten tweede op dat ze weer een normaal programma nummer krijgen zoals het was bij het vertrouwde @Home.