Los bericht bekijken
  #1360  
Oud 9 maart 2009, 16:21
joris3p's schermafbeelding
joris3p joris3p is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 maart 2009
Locatie: alphen aan den rijn/casema
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra
DTV: Humax IRHD5050-C (HD-PVR)
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ferro Bekijk bericht
Als alle merken/types HDMI receivers een audio delay functie hebben, dan heb je gelijk. Ik heb geen idee of dat zo is. Jij waarschijnlijk ook niet gezien je voorbehoud.

Maar mijn HDMI receiver heeft inderdaad een audio delay, dus die van de Humax is voor mij dubbelop.
Dank voor alle reacties. Inmiddels is één ding duidelijk: Dolby prioriteit wordt itt de handleiding wel degelijk ook over HDMI toegepast (foutje in de handleiding)

Mbt de vertraging: als je via een receiver de tv aansluit (alles HDMI) dan
zit de TV "opgescheept" met een eventueel audio delay ingesteld op de Humax: je moet dan wel via je receiver luisteren. Of steeds de delay aan-/uitzetten als je via de reciever wilt luisteren (film ofzo) of via de tv. Ik denk dat in de praktijk de meeste mensen gewoon via (een direct HDMI) aangesloten TV luisteren en slechts zo nu en dan via de receiver (audio installatie).
Ik wil even in het midden laten of audio delay over HDMI "zinvol" is. Het zou mij in ieder handig lijken indien audio delay alleen op S/PDIF toegepast zou kunnen worden (instelbaar). Gezien het geconstateerde foutje rondom audio prioriteit, ben ik nu wel extra nieuwsgierig of de handleiding wel de "waarheid" spreekt over de audio vertraging.