Discussie: Oproep: ben ik enige die denkt dat.
Los bericht bekijken
  #8  
Oud 6 maart 2009, 15:47
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Iedereen vergelijkt de snelheden die hij/zij behaalt met de Ziggo news server met de maximale van zijn/haar abonnement. Volgens de website zijn er andere max download snelheden op de nieuws server van toepassing: Linkje


Verder snelheden van/naar P2P vind ik niet relevante testinformatie, er is zoveel wat de snelheid van P2P beinvloed dat hier niet/nooit iets zinnigs over te zeggen is, bij P2P geldt nog het meest van allemaal: In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Welke snelheid meet je als je een paar testen uitvoert? Bijvoorbeeld op www.speedtest.net, of middels dit linkje

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door smeets116 Bekijk bericht
Dus netbios, als ziggo niet de snelheid verzorgd die je betaald, dan is dat gelijk aan knijpen, of 'het interesseert me niet' mentaliteit.
Dit ben ik niet geheel met je eens. Knijpen is het verkeer van een of meerdere services over een of meerdere poorten shapen en er een max snelheid ingesteld word. En ja er word geshaped, maar dat is iets anders dan jij bedoelt Het shapen wat er wel gebeurt is om de max snelheid in te stellen die bij je abonnement behoort.

"Knijpen" zoals jij bedoelt word door Ziggo voor zover bekend is niet gedaan. Wel kan het zijn dat jij om een of andere reden niet je max snelheid behaalt. Dat je op de Ziggo newsserver een andere snelheid behaalt dan de max snelheid van je verbinding is goed mogelijk, hiervoor staan ook andere snelheden aangegeven op de ziggo website, zie mijn eerder geposte linkje. Ook een oorzaak waardoor jij niet 24/7 de snelheid behaalt die je zou moeten behalen is een capaciteits probleem, dit is echter niet te verwarren met "knijpen" en iets geheel anders, zijn niet eens nuances van elkaar.
__________________