Los bericht bekijken
  #1222  
Oud 5 maart 2009, 18:00
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TipX Bekijk bericht
Dit probleem is in deze draad al eerder ter sprake gekomen, lees vanaf http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...=14066&page=21

Meerderen hebben uitgebreid getest met conclusie: De SD kwaliteit valt tegen! De upscaler is helaas niet van een goede kwaliteit. Het vreemde is dat dit al het geval was bij de 5000. In de betere Engelse testen kwam men dit ook al tegen maar Humax heeft dezelfde chip gebruikt met dus dezelfde resultaten. Ik heb zelf veel getest; de SCART uitgang is met een goede SCART kabel beter dan SD via HDMI. HD ziet er prachtig uit maar helaas zijn de SD kanalen nog ruim in de meerderheid. Dit weerhoudt mij ervan dit apparaat te kopen.
De Brit die de vergelijkbare Foxsat ontvanger heeft getest komt toch echt tot andere conclusies (linkje hierboven, met schermfoto's). Zoals uit de foto's blijkt is SD via SCART (576i) inderdaad duidelijk beter dan SD via HDMI met 576p. Maar SD via HDMI met upscaling naar 720p of 1080i is dan juist wel weer goed, zodat je in ieder geval niet kunt concluderen dat de upscaler in de Foxsat (c.q. Humax) niet goed zou zijn.

Aangezien er een verschil is tussen SD via SCART (576i) en SD via HDMI zonder upscaling (576p) lijkt het er eerder op dat de deinterlacing van SD materiaal in de Foxsat (c.q.) Humax niet goed is.