Los bericht bekijken
  #1  
Oud 3 maart 2009, 16:22
1002's schermafbeelding
1002 1002 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 maart 2009
Locatie: @home
Berichten: 5
Standaard Ziggo & USRobotics wireles router

Hallo,

Ben voor een kennis bezig om een laptop draadloos werkend te krijgen op zijn Ziggo aansluiting/netwerk. (had tot nu toe 1 PC aangesloten via netgear-adapter in het stopcontact in de meterkast die naar een PC gaat op een slaapkamer alwaar ook een netgear adapter in het stopcontact zit met UTP kabel).

Probleem: Laptop 1 week geleden gekocht en is voorzien van Vista Home edition en heeft eigen draadloos voorziening inzich. In de meterkast zit het Ziggo modem. Vanaf het Ziggo modem een UTP verbinding gemaakt naar een Sweex 10/100 Mbit switch en hierop de UTP kabel gedaan die EERST rechtstreeks in het modem van Ziggo zat. Vervolgens boven gekekeken of de PC weer wertke, en dat deed het.

Hierna een 2de UTP kabel geprikt in de wireless router (USR5463 USRobotics) en ook aangesloten op de Sweex switch. Het draadloos gedeelte werkt wel maar we krijgen geen verbinding met internet (Vista geeft aan dat er alleen lokaal (netwerk)toegang is.
Als je op de USRobotics kijkt zie je ook dat de link (naar internet) op disconnected staat. Vista ziet wel het draadloze netwerk van de USRobotics pikt dit ook goed op.

- Kan deze constructie??
- Wat verder opvalt is dat de USRoboticsrouter DHCP aan heeft staan en zelf dus ip-adressen uitdeelt is dit goed??
- Moet de USRobotics router een naam hebben die door Ziggo wordt geaccepeertd?? (weet van het verleden dat PC en routers bij @home altijd een voorgeschreven naam moesten hebben is dit nog steeds zo?
- Als ik met ip-adressen van Ziggo moet gaan werken kan ik dan kijken op de PC die wel werkt en die range en subnetmask aanhouden en deze ook in de USRobotics router gaan gebruiken uiteraard zonder het adres dat de PC al krijgt??

Graag hoor ik van iemand die ons verder wil helpen.