Los bericht bekijken
  #1137  
Oud 3 maart 2009, 15:51
boxy's schermafbeelding
boxy boxy is offline
Member
 
Geregistreerd: 18 juli 2008
Locatie: Rijswijk (Casema)
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra
DTV: Humax IRHD5050-C | CAM CI+
Berichten: 91
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jcompagner Bekijk bericht
Vreemd? ik vind dit totaal niet vreemd
Waarom kan de humax foto's afbeelden? Of mp3 afspelen?
Wat een onzin (die 2 heb ik echt net niks mee, mp3 is handig maar voor mij niet echt nodig en foto's gebruik ik nooit )

Maar als hij dus MKV's kon afspelen van een interne of externe disk of via het netwerk. Kijk daar heb ik wat aan want dan is het in 1 keer een totale vervanger voor mijn mijn media center.
Nu moet je dus nog steeds een extra kastje er bij hebben zoals de WD TV met een extra interface met hun eigen afstandbediening en besturing..

Gooi die 100 euro wat de WD TV kost bij op de Humax en laat de Humax alles doen en alles afspelen wat de WD TV ook kan. dan vind ik het voor 450 - 500 euro een hele interessante machine (ok series op name is nog steeds een absolute pre, hopelijk fixen ze dit in een firmware)

Als je kijkt wat die WD TV voor 100 euro doet.. zou je moeten zeggen dat moet makkelijk kunnen aangezien de humax alle hardware van de WD wel heeft of kan matchen.. Dus dan is de 100 euro extra eigenlijk alleen software.. Dan kan het snel uit!
Ik ben het met je eens dat er steeds meer apparaten komen die meerder dingen kunnen. Maar deze Humax wordt verkocht als zijnde een kabeldecoder met harddisk. Als Humax ook als mediaplayer zou moeten fungeren betekent dit dat ze dit ook allemaal moeten gaan ondersteunen. Je hoeft alleen maar de vele duizenden posts op het Popcorn forum te bekijken om te concluderen dat dit een ondoenlijke zaak voor ze is. Er zijn zoveel video- en audioformaten, en dan ook nog eens allemaal door elkaar gebruikt.

De MKV container is ook niet zo'n gelukkig voorbeeld, aangezien bestanden in dit formaat 99 van de 100 keer een geripte tv-serie of omgezette blu-ray film zijn. Het zou de ironie ten top zijn als de Humax dit kon gaan afspelen.

Overigens bezit de Humax niet de chip die in de meeste NMT's voor het afspelen zorgt, de Sigma SMP8635.

Van mij mag je rustig doorkeuvelen over deze eventuele mogelijkheden, ze gaan echter nooit komen.