Discussie: Internet hapert
Los bericht bekijken
  #5  
Oud 3 maart 2009, 14:36
smeets116's schermafbeelding
smeets116 smeets116 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 juli 2008
Locatie: landgraaf
Ziggo Internet: Ai1-Extra, TV-Digitaal Totaal, Film1, HDTV
DTV: Humax IRHD 5000C
Berichten: 129
Standaard

Als ik je eerste berichtje lees, komen de snelheden overeen met die van Alles in 1 plus. Als je met meerdere snelheidstesten deze waardes krijgt, ligt het probleem waarschijnlijk niet aan je internetverbinding.

Test ook eens met www.speedtest.net en www.speed.io
Voer deze test op verschillende tijden van de dag uit. Drukte op internet kan je werkelijke snelheid beperken.

Het lijkt er op dat er een programma op de achtergrond draait en deze problemen veroorzaakt.

Als je vista gebruikt, kan ik je mededelen dat bij mij soms de Internet Explorer bevriest. Of het duurt dan heel lang tot hij verder gaat, of het scherm blijft gewoon hangen.

Als er een programma stoort, kun je dit terug vinden in 'Taakbeheer'. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk onder in het scherm. Selecteer Taakbeheer. Nu opent het scherm 'Windows taakbeheer'.

Wanneer je nu een flimpje afspeelt bij youtube en de pc begint te haperen, kun je controleren in het bovengenoemde scherm controleren of de prestaties beinvloed worden doordat de processor van je pc volledig in gebruik is. Je ziet dan in het tabblad 'Prestaties' het CPU-gebruik op bijna 100% staan.

Als dit het geval is, kun je in het tabblad 'Processen' kijken welk proces er zorgt voor de haperingen. De kolom 'CPU' van dit proces heeft dan een hoge waarde. Zoek m.b.v. google waarvoor dit proces dient, en wat je aan de problemen hierdoor kunt doen.

Mocht dit niet het geval zijn, en de prestaties nauwelijks beinvloed worden door het gebruikt van internet, als het scherm stottert of hapert, kan het aan software liggen die nodig is om die internetpagina te kunnen bekijken.

Te denken valt dan bijvoorbeeld aan plugins zoals Flash, Shockwave, Java.

Hier zou ik naar gaan zoeken. Als je bijvoorbeeld een spelletje speelt, en je hebt hiervoor java moeten installeren, verwijder Java en installeer hem opnieuw.

Ik hoop dat ik je hier een beetje mee in de richting van een oplossing heb kunnen brengen. Belangrijk is nu te weten of het probleem ontstaat doordat je processor te zwaar wordt belast. En geloof me, ook een dualprocessor kan dat overkomen als je een internetpagina bezoekt die niet 100% in orde is.