Los bericht bekijken
  #968  
Oud 3 maart 2009, 08:59
Qinx's schermafbeelding
Qinx Qinx is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 september 2008
Locatie: Breda (Casema)
Ziggo Internet: Z2
DTV: iPVR 5900c
Berichten: 57
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TheGrouch Bekijk bericht
Vandaar gaat er een kabel vanaf een uitgang (1, 2, 3 of 4) naar de wcd in de woonkamer. Tenzij je een kabelmodem hebt, dan is uitgang 1 gereserveerd' voor een kabelmodem.
Gereserveerd door Ziggo misschien, maar technisch werkt het modem prima op eender welke andere aansluiting. Mijn modem hangt via een kabel van ongeveer 12 meter aan de versterker, en die heb ik dus op de daarvoor geschikte poort zitten. De Cisco staat praktisch naast de versterker (mijn aansluitpunt van de kabel zit in de woonkamer), dus die heb ik op poort 1 gezet. De TV boven zit met een kabel van een metertje of 8, dus die heb ik op uitgang 2 zitten.

iTV werkt (sinds afgelopen woensdag, of anders ergens tijdens de Carnaval) perfect, bij internet haal ik de volledige 10 Mb, en in de slaapkamer werkt de normale, niet interactieve decoder prima.

Overigens doet dat aan jouw uitleg voor johnny1980 geen afbreuk: de versterker moet inderdaad zo dicht mogelijk op het aansluitpunt zitten: ik heb zelfs de 1-gats-doos niet gebruikt, maar de versterker direct op het aansluitpunt gezet. Door de versterker zo ddicht mogelijk op het aansluitpunt te zetten, voorkom je dat de eventuele extra storing, die in de kabel vanaf de meterkast wordt opgedaan, OOK versterkt wordt.