Los bericht bekijken
  #97  
Oud 1 maart 2009, 13:21
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Er zijn al een paar landen waar de internationale versie op de kabel zitten begreep ik laatst hier.

Die BBC HD versie moet je dus zien als BBC Prime. Daarop komen dus alleen producties van de BBC zelf, of producties waar de licentie kosten extreem laag van zijn.

Ik meen dat Nederland, en binnenkort ook BelgiŽ, het enige land is waar BBC 1, 2 en digitaal ook 3 en 4 op de kabel zitten.
Voor "binnenkort BelgiŽ" lees even hier.

Dit licentie probleem ondervangen de Duitsers door nasynchronisatie. De licentie verstrekkers vinden het niet zo erg als hun content in een andere taal dan origineel in een groter gebied verspreidt worden. De extra licentie kosten zijn dan een heel stuk lager.
Rai uno lost het weer op een andere manier op. Bij veel sport evenementen, zoals F1, gaat het beeld buiten ItaliŽ op de kabel op zwart / of geblurred.

Of het bij Belgacom om de internationale versie van BBCHD gaat zoals die oa in Norwegen, Zweden, Finland of Denemarken wordt uitgezonden, of misschien om de Oostenrijkse versie (welke weer afwijkend is) of om de "echte" UK versie gaat is mij helaas niet duidelijk.
Wel is het interresant dat in het artikel "BBC biedt vanaf nu zijn zenders ook aan nieuwe operatoren in de Benelux aan." staat.
Krijgen wij nu CBBC en CBeebies terug en BBC HD (welke versie dan ook maar liefst de UK versie) erbij.
Het "licentie / bbc wil het niet" argument van Ziggo lijkt me nu immers niet meer helemaal correct.