Los bericht bekijken
  #984  
Oud 28 februari 2009, 22:20
jcompagner's schermafbeelding
jcompagner jcompagner is offline
Member
 
Geregistreerd: 28 februari 2009
Locatie: zwolle
Ziggo Internet: digi totaal
DTV: media center/samsung HD reciever
Berichten: 53
Standaard

Vandaag voor een vriend van me de 5050 in utrecht gekocht bij een audio/video zaak. We kochten daar een tv met av-receiver maar bij het samen stellen van de bon begonnen ze over een digitale tv. En dat ze net een nieuwe hd hd recorder hadden binnen gekregen. Ik meteen wat.. hebben jullie de humax? Ja zeiden ze die hebben we we hebben er nog 1.. En ik heb digitale tv wel bij mij thuis werkend (via de media center met 2 digitale dvb-c ontvangers) dus mijn vriend heeft hem gekocht.
Daarna nog een prachtige discussie gehad met meerdere verkopers over hdmi kabels.. Echt ze wouden mijn vriend iets aan smeren van 120 euro voor een kabel van 2a3 meter.. Ja dat waren hele goeie kabels, kon een veel hogere bit rate door heen ipv 8 bits en zo.. ik zeg wat? je heb hdmi 1.3a nu en dat is gespecificeerd wat die moet doen. En digitaal is digitaal je heb beeld of geen beeld (met enorm veel artifacts). Nee dat was echt niet zo. Ik zeg ik heb bij mij thuis een 55" tv met totaal 3 hdmi aparaten via een AV Receiver aan mijn TV gesloten met allemaal kabels van hooguit 30 euro. En ik heb perfect beeld in full hd.. Toen hadden ze door dat ze dit niet gingen winnen en hebben we een kabel er bij gekocht die veel goedkoper is. Achter af gezien.. waren we die niet eens nodig want die zit bij humax in de doos. maar later toch wel omdat de AV receiver er dan tussen moet komen.

Maar goed terug naar de humax, de interface is lekker snel. en ook wel zeer duidelijk, ik moest niet echt zoeken naar dingen van hoe moet ik iets doen. Dat noem ik dus goed over na gedacht.

Geeft gewoon strak beeld al kan ik het nog niet echt goed vergelijken met wat ik thuis heb staan, zeker in de winkel dacht ik soms dit HD signaal kan wel iets beter op deze tv. Ik wil het nog een beetje beter vergelijken als ik mijn Samsung heb vervangen door de humax. (heb ik tenminste 4 tuners in huis )

Nu ook nog even een vraag aangezien ik hem nog niet verder heb kunnen testen, heeft deze humax ook zoiets als "serie" opname? Net zoals de MCE?
En daar bedoel ik mee, kan ik bv zeggen neem "TopGear" op altijd als deze op BBC-2 komt? Maak dus niet uit wanneer welk tijdstip nee opnemen wanneer deze in de guide voor bij komt voor die zender. Of bv neem TopGear op altijd over al over alle zenders.. Of neem het op van bbc maar geen herhalingen..

Wat doet de humax als de hd vol is? gooit hij dan oude afleveringen weg? Kun je zeggen dat bepaalde dingen mag je weg gooien "if needed" en deze moet je altijd behouden?

Ik hoop zo dat er eindelijk eens iemand iets maakt dat gewoon net zo handig is als een MCE en dan toch zo betaalbaar als deze humax (mag nog wel iets duurder zijn) Maar goed dan moet het nog wel 1 of 2 stapjes verder, bv alles afspelen wat op de interne schijf of via usb/netwerk tegen komt, en met alles bedoel ik dus xvid/divx of h262 (in een mkv container)