Los bericht bekijken
  #920  
Oud 28 februari 2009, 10:23
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.461
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Maykelotten Bekijk bericht
Het enige dat ik vreemd vind en waar ik vooralsnog niet achter ben is het volgende: je zou 2 programma's op moeten kunnen nemen en een derde kijken. In de praktijk lukt me dat niet helemaal. Als ik twee willekeurige (lopende) programma's aanklik en op laat nemen, kan ik niet meer naar een derde switchen. Ik krijg dan de pop-up 'Werkt niet tijdens opname'. Gisteren kon ik op zo'n moment (dus twee lopende opnames) nog voor enkele zenders kiezen. Er werd toen een groot aantal geskipt (van 1 naar 4, 9 en 21 bijvoorbeeld). Dat is vreemd.
Wat je beschrijft is normaal. Ter verduidelijking (is al vaker geschreven):

Er zitten 2 tuners (ontvangers) in het apparaat. Dat houdt in dat hij gelijktijdig 2 zogenaamde transport-streams kan ontvangen. Op een transportstream zitten een aantal zenders tegelijk.
De capaciteit van de Humax is zodanig dat hij behalve het opnemen van zenders uit de streams waar de tuners op ingesteld staan je nog kunt kijken naar een derde zender, maar dan moet die derde zender dus wel zitten in één van de transportstreams waar de tuners op staan, domweg omdat er maar 2 ontvangers in zitten. De TV kanalen zitten verdeeld over de transportstreams dus ben je afhankelijk welk kanaal je nog kunt kijken als derde van wat je opneemt. De transportstreams kun je vinden in lijsten die in het bericht hierboven al genoemd zijn.

Edit:
(sorry dubbel, net na anoniems reactie gepost )
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....