Discussie: Opgelost: Signaalsterkte digitaal TV signaal
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 28 februari 2009, 09:50
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tensink Bekijk bericht
Vorige week belde ik de Ziggo helpdesk, omdat de helft van mijn (voorheen Casema Digitaal Plus) extra digitale kanalen zwart was. Na wat geprobeer hebben we de Humax decoder gereset en dat verhielp het probleem. Omdat de signaalsterkte in de decoder maar 8% aangaf, adviseerde de helpdesk om toch een monteur in te plannen om bij ons thuis alles na te kijken.

En vandaag - een week later en volgens planning - was de monteur op bezoek. Nadat hij binnen bij ons de kabels en aansluitpunten doorgemeten en geanalyseerd had, kwam hij tot de conclusie dat de oude contactdoos in de muur achter de TV het signaal met 20 dB. verzwakte. Hij heeft dit kostenloos vervangen en alles is nu prima. Het signaal is -56 dB.

De monteur was uiterst vriendelijk en deed zijn uiterste best om het probleem te verhelpen. Petje af hoor. Wij hebben tot nu toe in al die jaren alleen maar goede ervaringen met Casema/Ziggo.

Ook dat mag wel eens gezegd worden.
Je hoort inderdaad wel eens vaker dat er een monteur langs gestuurd bij slecht signaal (vaak gebeurd het ook niet en moet men zelf de kabels maar vervangen), maar dat het op deze manier gelijk opgelost wordt is weer eens vrolijk nieuws

Schijnbaar iemand op de HD die het begrijpt en dat het niet altijd aan de kabels hoeft te liggen!