Los bericht bekijken
  #906  
Oud 28 februari 2009, 08:44
Maykelotten's schermafbeelding
Maykelotten Maykelotten is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 februari 2009
Locatie: Roosendaal / @Home
Ziggo Internet: Z3 / Motorola
DTV: Pioneer 436XDE / Humax irhd-5050c
Berichten: 6
Standaard

Gisteren voorzichtig kennis gemaakt met het apparaat zonder echt in alle functies te zijn gedoken. De lekker intu´tieve bediening viel direct op. Knoppen doen wat je ervan verwacht en de bediening is snel duidelijk. Ik had hiervoor geen digitale televisie dus ik kan niet vergelijken, maar de manier waarop de programmagids werkt en je vanuit hier gewoon op [record] drukt en je verder alles meteen kunt vergeten is prachtig. Simpeler kan niet. In de instellingen kun je eenmalig aangeven of er vˇˇr of na de op te nemen uitzending extra minuten moeten worden opgenomen en zo ja, hoeveel. Heel goed. Beeldkwaliteit van met name de 3 HD-zenders (Discovery, NatGeo en Animal Planet) is verbluffend (Pioneer PDP-436XDE). Je vraagt je af waarom je dit niet eerder hebt gedaan (ikke in ieder geval wel).

Het enige dat ik vreemd vind en waar ik vooralsnog niet achter ben is het volgende: je zou 2 programma's op moeten kunnen nemen en een derde kijken. In de praktijk lukt me dat niet helemaal. Als ik twee willekeurige (lopende) programma's aanklik en op laat nemen, kan ik niet meer naar een derde switchen. Ik krijg dan de pop-up 'Werkt niet tijdens opname'. Gisteren kon ik op zo'n moment (dus twee lopende opnames) nog voor enkele zenders kiezen. Er werd toen een groot aantal geskipt (van 1 naar 4, 9 en 21 bijvoorbeeld). Dat is vreemd.

En voor zo'n doordacht apparaat is het ook wel jammer dat hij het volgende niet snapt: als ik standaard een aantal extra minuten instel vˇˇr en na afloop van een uitzending en ik wil twee uitzendingen achter elkaar op dezelfde zender opnemen (in de gids staat dus 19.00-19.30 en aansluitend 19.30-20.00) Ŕn er ook een andere opname is gepland, krijg ik een conflict-melding. Best verklaarbaar, want met die overlap op die ene zender om 19.30u denkt de PVR dat er op dat moment tijdelijk even 3 opnames moeten komen, maar als ie verder had gekeken had hij gezien dat het toch maar op 2 zenders is.. En zo ver kijkt hij niet.. Zul je in de praktijk wellicht niet vaak tegenkomen gelukkig..