Discussie: Vraag: IP-Adres laten wijzigen
Los bericht bekijken
  #19  
Oud 27 februari 2009, 23:15
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Ben ik tot zover met je eens Cees, maar het is allesbehalve netjes. Het is bekend dat iemand vanaf zijn internet aansluiting het flink verpest heeft op diverse sites en fora. Dat kan op 2 manieren opgelost worden, de nette manier (die wellicht langer duurt), of de quick and dirty manier.

Het verkrijgen van een ander IP is de quick and dirty manier. Op die manier zadel je wel een andere Ziggo abonnee ongewild met jou probleem op, en die persoon is zich nergens van bewust en weet nergens van, die heeft gewoon opeens een probleem. Of figuurlijk gezegd, simpelweg je eigen straatje schoonvegen en de rotzooi bij de buren op de stoep vegen/dumpen en het daar mooi laten liggen.

De nette manier is met de sites en fora waar je interesse's liggen in overleg gaan en middels diplomatie proberen het IP van de block lijst af te krijgen. Kost meer inspanning, gaat wellicht langer duren, maar je zadelt in elk geval niet een ander met je probleem op.

Mijn persoonlijke mening is dat de laatst genoemde methode de enig juiste manier is en de andere manier eigenlijk niet eens geadviseerd zou moeten worden hier op het forum. Niemand hier heeft beide kanten van het verhaal gehoord en waarvoor degene die het veroorzaakt heeft nu precies geblokkeerd is. Kan heel onschuldig zijn, maar kan ook zeker wat minder onschuldig zijn.
__________________