Los bericht bekijken
  #11  
Oud 26 februari 2009, 19:31
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Als ik op internet een beetje rond zoek dan kom ik resultaten tegen waarbij met deze router tot 20Mbit word behaald op een afstand van ongeveer 20mtr. Op ongeveer 40meter afstand is dat al gezakt tot 4Mbit. Kortom de afstand is van vrij grote invloed. Deze afstanden zijn naar ik vermoed "zicht" afstanden, ofwel zonder tussenliggende obstakels als muren, meubelen, apparatuur ed.

In de praktijk zul je waarschijnlijk al erg blij mag zijn als je op een afstand van 20 meter een snelheid tussen de 10-15Mbit haalt. En met veel storende/dempende factoren tussen jou en de router zal dit waarschijlijk alleen maar afnemen. Ik weet alleen niet hoe de situatie bij jou thuis is.

Wat is de afstand tot aan de router, en wat zitten er aan obstakels tussen? Wat is de signaalsterkte op een van de pc's? Wat voor wireless adapters zijn in de pc's gemonteerd en waar bevinden de antenne's zich?

Je kan ook eenvoudig testen of wireless de beperkende factor is door ook de snelheid vanaf 1 pc/laptop bedraad te meten. Wanneer bedraad de snelheid wel in orde is dan weet je dat het draadloze deel het probleem is.
__________________