Discussie: DVB-* ?
Los bericht bekijken
  #23  
Oud 25 februari 2009, 21:09
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Zover ik weet is het momenteel met de huidige decoders mogelijk om bij het signaal een extra signaal (bitje) mee te sturen waarmee opname geblokkeerd wordt. Ik geloof dat het de oude samsung decoder was waar lange tijd een foutje mee was waardoor bij hele ladingen continu dit bitje "hoog" stond.

Via HDMI vind er een "handshake" plaats tussen de aangesloten apparaten. Bij die handshake vertellen beide apparaten wie en wat ze zijn. Daarmee weten ze van elkaar wat wel kan en wat eventueel niet zou kunnen / mogen.
Dit was ook meteen het probleem dat oa de Samsung H360R parte speelde bij de introductie. De handshake ging vaker niet goed dan wel waardoor hele bergen tv's niet zomaar werkte. Voor een deel was dit op te lossen door nieuwe firmware voor de Samsung, maar in heel wat gevallen was er vervolgens toch ook een hardware aanpassing nodig.

Via de analoge component is dit niet mogelijk, maar ik meen ooit opgevangen te hebben (weet niet of dit juist is dus schiet me maar af) dat het nu al mogelijk is om de kwaliteit per uitzending aan te passen die haalbaar is via component. Dus bijv. max 576p. Blijkbaar hebben ze bij de cisco dit wel als zodanig vast gezet.

Het zou heel goed kunnen dat de CAM voor CI+ ook in een CI slot werkt, zolang er geen CI+ zaken van teopassing zijn. Hier heb ik geen ervaring mee, dus kan er niks zinnigs over zeggen, meen alleen ooit ergens iets opgevangen te hebben dat het niet zou werken. Kan best zijn dat het niet 100% zou werken, en dus dat alleen de CI+ werking als niet werkend zou moeten worden gezien.

Tot slot:
Techno Overlord vroeg zich af of niet ook alle huidige decoders vervangen moesten gaan worden met de intro van CI+.
Hierop gaf ik aan dat dit niet hoeft en dat het puur theoretisch mogelijk schijnt te zijn om de werking van de CI gebaseerde tuners te blokkeren.
Mijn inziens zou dit niet moeten gebeuren, laat dat aub duidelijk zijn, hoewel ik er zelf geen gebruik van maak.
Net als dat ik tegen het gebruik van de extra CI+ "beveiliging" ben.
Ik probeer uitsluitend een vragen steller zo duidelijk mogelijk antwoord te geven waarbij ik probeer zoveel mogelijk mijn persoonlijke opvatting buiten beschouwing te laten. Dit zorgt er echter wel voor dat het lijkt alsof ik pro Ziggo beleid ben, wat dus nogmaals voor alle duidelijkheid echt niet zo is. Overigens is het ook niet altijd puur de keuze van Ziggo maar op diverse punten indirect Ziggo.
Ziggo wil, zover ik tot nog toe begrijp, over naar CI+ omdat de content providers dit willen / eisen. Nu zou je kunnen zeggen dat Ziggo moet opkomen voor ons en dus moet weigeren. Zit wat in, maar dat is een discussie die ik niet wil voeren, ik wil puur aangeven wat Ziggo als redenen opgeeft en dit een beetje duidelijker dan dat Ziggo zelf doet.