Los bericht bekijken
  #28  
Oud 25 februari 2009, 15:19
Krissie's schermafbeelding
Krissie Krissie is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 oktober 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 20
Standaard

Beste helpdeskmedewerker,

Kun je aangeven of deze "oplossing" al draait? Ook ik ben nu al ruim 6 maanden "slachtoffer" van de wijze waarop Ziggo dhcp adressen uitdeelt omdat ik een oudere router heb (met Wanadoo/Orange 3 jaar zonder enig probleem gedraaid en infrastructuur is nog identiek ook!). Het is nu inderdaad zo dat ik op de meest bizarre momenten (soms zelfs 2 keer per dag!!!) wordt verbroken en ondanks dat mijn router dan braaf aan het Motorola modem een nieuwe lease vraagt duurt dit zo lang dat mijn router inderdaad dan opgeeft. Bovendien switch ik constant van de 83. naar een 94. reeks en heb ik dus de ene keer een @ziggo.nl adres en de andere keer een @casema.nl adres. Ook vreemd als je het mij vraagt.

Ik vind het van de zotte dat Ziggo nu min of meer verwacht dat iedereen maar een nieuwe router gaat aanschaffen om een probleem te maskeren wat zij zelf veroorzaken. Ja, een pc zet je "in principe" aan en uit en dat is dan weer de mazzel van Ziggo maar wat als je een lange download wilt laten lopen? Dan word je dus ook gewoon verbroken! (ik heb dagen een trace laten lopen, maakt niets uit dus)

Ik heb al "ik-weet-niet-hoeveel-telefoontjes" aan de helpdesk gespendeerd en NIEMAND die ook maar iets voor je wil of kan doen. Laatst vond iemand het zelfs nodig om mij een netwerkkaart te laten uninstallen en dat terwijl ik toch duidelijk zei dat de verbinding router-pc prima in orde is.

"Ja prik je modem rechtstreeks in je pc" wordt er dan gezegd. Sjonge, jonge... we leven toch niet in de middeleeuwen??? Snapt Ziggo dan werkelijk niet dat de meeste huishoudens wel meer dan 1 pc hebben en dat de meeste routers behalve internet verdelen ook wel degelijk een beveiligingsfunctie hebben in de vorm van een firewall?

Het wordt echt tijd dat dat kabel netwerk net zoals het telefonie netwerk wordt vrijgegeven. Ik vrees dat ik op dit moment nergens anders terecht kan maar zodra dat wel kan, gaat Ziggo direct de deur uit. Wat een waardeloze service voor zo'n hoge prijs.
Met citaat reageren