Discussie: DVB-* ?
Los bericht bekijken
  #14  
Oud 24 februari 2009, 18:25
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Er is al heel veel over gezegd.

De + toevoeging aan CI is niet op interactief gericht. De wijzigingen in CI tov CI+ maakt het oa mogelijk voor de kabelboer, op verzoek van de content provider (bijv. RTL die op hun beurt het verzoek weer krijgen van bijv. Paramount), om bijv. opname in HD kwaliteit te blokkeren maar in SD kwaliteit toe te staan.
Met de huidige CI integratie kan alleen het opnemen als geheel blokkeren, macrovision.
Of en zo ja hoe vaak / veel deze beperking gebruikt gaat worden zodra CI+ er daadwerkelijk is blijft een vraag die niemand kan en zal beantwoorden op dit moment.

Waarom dan nu wachten:
Mensen die nu al een tv met DVB-C tuner en CI slot hebben hoeven volgens mij niet te wachten. Hier veranderd niets voor. Zover ik het begrepen heb tenminste zal de uitkomende CAM voor CI+ niet werken in een CI slot. Deze mensen blijven dus "overgeleverd" aan de Alphacrypt. Deze CAM kan theoretisch technisch geblokkeerd raken als gevolg van de CI+ mogelijkheden.
Op dit moment heeft Ziggo aangegeven dat er voorlopig nog niks in de werking zal veranderen. Voorlopig wil zeggen dat het best wel eens zou kunnen dat dit ooit wel het geval zou kunnen gaan zijn. Ook hier zal niemand je nu 100% garantie kunnen, zullen en willen geven.

Dan nog het huidige decoder gedeelte. De werking van de gecertificeerde decoders is anders dan de CI slot werkende tv's. Deze decoders zullen ook overweg kunnen met de "opname" beperkende mogelijkheden van CI+. Deze decoders kunnen en zullen gewoon blijven werken.
De huidige SD decoders kunnen immers geen HD ontvangen, dus ook niet opnemen / doorsturen in HD.
De huidige HD decoders beschikken over HDCP welk uitvoer naar een opname apparaat in HD kan beperken.
Hoe het met de nieuwe Humax HD5050C pvr zit durf ik niet zomaar te zeggen daar deze ook via UTP gegevens zou kunnen oversturen, maar deze zal echt niet omgeruild hoeven te worden. Deze zal gewoon blijven werken.