Los bericht bekijken
  #17  
Oud 23 februari 2009, 22:45
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.466
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bezoeker Bekijk bericht
Wat mij opvalt is dat er bij het statusmenu van de modem 3 "known MAC-adresses" staan, waarvan 1 MAC statisch en 2 dynamisch.
Het ene dynamische MAC adres dat hier staat, is te vinden bij het ipconfig /all scherm, en het andere dynamische MAC adres staat bij de status van de router.
Is het normaal dat het MAC adres bij het ipconfig /all menu verschilt van het MAC adres bij het statusmenu van de router?
Het static adres wat je daar ziet staan is het mac adres van het modem zelf, dat zie je vermoedelijk ook daarboven staan tussen de MAC's van het modem. De dynamische is het MAC adres van je router.
Bij ons in Multikabel gebied heb je maar 1 dynamic MAC adres wat je ziet omdat het modem maar 1 ip-adres kan doorlaten en 1 computer/router accepteert. Als je wisselt van router of pc moet je het modem even resetten (uit/aanzetten) om de mac-tabel te clearen.
Bij Casema kun je dacht ik 2 ip's krijgen. Maar het lijkt me beter om het modem even te rebooten en daarna de router aan te zetten. Dan komt er als het goed is maar 1 MAC in de tabel te staan. Werkt het dan wel goed?
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....