Los bericht bekijken
  #6  
Oud 23 februari 2009, 19:40
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Wat die Sagem deed (heb hem zelf ook gehad van Mr. Zap, alleen dan via UPC) is slechts software downloaden die lokaal werd uitgevoerd zonder dat de antwoorden terug gestuurd konden worden naar de kabelaar.

Je decoder kreeg kortom niet veel meer dan een scriptje met alle vragen en alle antwoorden al vooraf opgestuurd met een timer wanneer welke vraag was.
Dit had als gevolg dat a) de timing wel eens de mist in ging (moest je al antwoorden voordat de vraag gesteld was of kon je nog antwoorden nadat de vraag al gesteld was), b) je om voor prijzen in aanmerking te komen je per telefoon nog een code moest doorbellen omdat de decoder die niet kon sturen.
(waren nog eens tijden. Deed toen interactief mee met de NCRV Nationale Nieuwsquiz en volgens mij had nog niemand zo'n ding want werd elke week eerste of tweede. Helaas kon je elke weekprijs maar één keer winnen zodat ik maar één jaarabo NRC had gewonnen ipv 10 of zo. Helaas ook net naast de overall prijs, een reis naar Barcelona gegrepen omdat ik twee weken op vakantie was en dus twee weken 0 punten had)
Om een lang verhaal kort te maken: echt interactief was de Sagem vanwege gebrek aan retourkanaal niet. Voor retourverkeer (zoals bevestigen van een filmbestelling) moest je nog gewoon bellen.

Wat zowel UPC als Ziggo tegenwoordig doen is wel echt twee-weg interactiviteit.