Los bericht bekijken
  #1  
Oud 22 februari 2009, 22:05
J van E's schermafbeelding
J van E J van E is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 februari 2009
Locatie: Soest Casema
Berichten: 108
Standaard Wanneer wordt HDTV interessant?

Ik heb gisteren een nieuwe tv gekocht, een Samsung 32 inch Full HD, plus de Humax 5000C HD decoder. Dit voornamelijk n.a.v. de info op de site van Ziggo. Daar werd namelijk gezegd dat HD Ready tv's (die tot 1080i gaan) niet het prachtige schitterende beeld bieden dat een Full HD met 1080p wel kan. Dat blijkt, zo ontdenkte in na m'n aankoop, complete nonsens te zijn... Ziggo zend niet 'hoger' uit dan 1080i dus een HD ready tv was ook goed geweest. Maar goed, wellicht koop ik ooit eens een blu-ray en dan is die Full HD toch leuk...

Maar goed, nu m'n eigenlijk post: ik heb dus een HD decoder gekocht omdat ik graag het mooiste beeld wil. We kijken hier regelmatig Discovery channel en Eurosport dus het leek me de moeite wel waard. Nu ben ik er echter achter (ook na m'n aankoop) dat het Discovery HD channel niet gewone Discovery channel in HD kwaliteit is maar een zender met een eigen programmering. En vooralsnog heb ik vooral veel van hetzelfde gezien.. Daarnaast zijn de andere HD zenders wel in 1080i maar ze laten (tot nu toe) opnames zien die duidelijk niet met HD apparatuur zijn opgenomen...! Die zien er dus net zo slecht uit als de normale uitzendingen. Het ENIGE wat ik tot nu toe heb gezien dat ECHT HD was, was zo'n Discovery filmpje vanuit een vliegtuig/helicoper boven Zweden. Dat zag er dan ook SCHITTEREND en scherp uit, maar dat heb ik nu wel gezien...!

Al met al vind ik het HD gebeuren dus wat tegenvallen... Ik heb me denk ik ook wat te snel op HD gegooid... We waren al van plan binnenkort iets nieuws te kopen, maar het is wat versneld doordat m'n zoon graag de Oscars wil zien, dus ik had een decoder nodig... en heb toen meteen maar hoog ingezet. (Op zich ook vervelend dat er binnen no time een 5050C schijnt uit te komen: een HD PVR... ) Maar mijn eigenlijke vraag is dus: wanneer wordt HD interessant...? Ik had gehoord dat beging dit jaar Ned. 1, 2 en 3 zouden gaan uitzenden in HD maar vooralsnog is dat niet het geval. Komen er nou binnenkort nog meer HD zenders bij? En zenden die dan niet de hele tijd hetzelfde uit...?