Discussie: DNS?
Los bericht bekijken
  #14  
Oud 22 februari 2009, 12:13
deny's schermafbeelding
deny deny is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 november 2008
Locatie: Home
Berichten: 24
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Probeer eens een ander MAC adres in je router te zetten als je die hebt en reboot daarna modem en router en kijk wat er gebeurt....

(dan hoef je geen 2 weken te wachten)

Dynamisch IP wil overigens niet zeggen dat je IP dan steeds wijzigt. Ik heb ondertussen al 2 jaar hetzelfde ip-adres, maar het is wel dynamisch via DHCP uitgegeven.
Wij hebben hier een leasetijd van 40 dagen, na die tijd wordt de lease verlengd. Het IP wijzigt alleen als je een andere computer of netwerkkaart of router aansluit op het modem wat een ander MAC adres heeft. Of natuurlijk als de indeling van het ziggo netwerk wijzigt.
Natuurlijk dat is dynamisch uitgegeven door DHCP maar ik bedoelde met fixed IP address, een IP address dat blijft zelfde voor lang tijd. Dat heb ik ook boven uitgelegd. Ziggo wijzig niet IP addresses elke week of elke maand als dat wordt al beweerd.

Dat is ook mijn bezwaar tegen laatste wijzigingen met name tegen @Home Enschede Headend IP ranges blocks waar mijn PC nou zit (terwijl ik altijd had Hengelo Headend IP blocks) en voornamelijk tegen nieuwe hostname cc11xXX47-a.ensch1.ov.home.nl

ps

Ik heb net uitgeprobeerd om MAC address te wijzigen en alless reseten maar dan zit ik zonder verbinding.

Laatst gewijzigd door deny; 22 februari 2009 om 13:01