Los bericht bekijken
  #4  
Oud 21 februari 2009, 11:22
mennomulder's schermafbeelding
mennomulder mennomulder is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Locatie: Groningen Rivierenbuurt/@Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus/Ubee EVW3200 modem
DTV: ex 2x IR Fox C nu Samsungs UE27D5000/SMIT CI+ en UE40ES6100/Quantis CI+ en PVR Humax iHDR5200C
Berichten: 1.828
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Met woonkamer heeft het niets te maken, maar de modem "hoort" normaal aangesloten te worden met een kort kabeltje op het AOP (Abonnee Overname Punt). Dat is het punt waar de groene kabel je huis in komt en waar de eerste aansluiting zit. Als er een langere kabel aan zit krijg je meer kans op een slecht werkend modem.
Dus als je 'groene kabel' in de huiskamer uitkomt (oudere huizen) "hoort" je modem in de huiskamer en als hij in de meterkast binnenkomt "hoort" het modem in de meterkast thuis.
Toen ik in mijn vorige woning in plm. 2000 kabelinternet via EssentKabelcom=@Home kreeg, had ik al d.m.v kabelgootjes naar de computerkamer e.e.a. voorbereid. De monteur van Essent Kabelcom heeft toen in de meterkast een signaalverdeler gemonteerd en vandaar een COAX kabel van plm 10 m naar de computerkamer gelegd. Het kabelmodem zat toen dus niet in de meterkast. Dit was dus in de begintijd van kabelinternet. Na mijn verhuizing in 2003 naar mijn huidige adres werd het modem wel in de meterkast gemonteerd. Een internetaansluiting bij @Home lukte eerst niet want de nieuwe postcode was bij @Home niet bekend ofschoon ik wel RTV signaal van hen kreeg !
__________________
De bearenburch is myn sjirurg
http://www.youtube.com/watch?v=dul7HPrnue0

Grouten oet Grunnen