Los bericht bekijken
  #626  
Oud 21 februari 2009, 09:50
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

De HDMI versie bij een bron is helemaal niet zo spannend buiten evt CEC.

HDMI 1.3 kan meen ik hogere kleuren spectrum aan (Deep color en xvYCC):
Als de bron het zelf niet kan is het overbodig. Niet nodig voor de decoder dus daar deze dit niet kan, en de signalen het ook niet bevatten, idem 1080p.

HDMI 1.3 kan auto lip sync tussen receiver en tv aan:
Humax is een decoder en geen receiver. Sluit je deze aan op een receiver met HDMI 1.3 auto lip sync (dit is binnen 1.3 een optie geen standaard feature) en sluit je die receiver aan op een tv met HDMI 1.3 auto lip sync zal dit toch gewoon werken.

HDMI 1.3 kan DTS-HD MA en Dolby TrueHD aan:
Er is een optionele feature binnen HDMI 1.3 die het doorgeven van de HD audio streamen mogelijk maakt. De zenders die worden doorgegeven beschikken echter niet over deze audiostreamen en daarmee is het zinloos voor deze decoder.

HDMI 1.3 kan beschikken over CEC mogelijkheden:
CEC is leuk, maar niet elke combinatie van TV / decoder / speler / etc werkt met elkaar. Bij voorkeur dienen alle apparaten van de zelfde fabrikant te zijn. Om problemen te vermijden kun je dan beslissen om deze (optionele feature van HDMI 1.3) weg te laten.

In weze zou hij dus best HDMI 1.3 kunnen zijn, alleen dan zonder alle optionele features, zoals best veel apparatuur die over HDMI 1.3 beschikt geen van de genoemde opties ondersteund.
De enige HDMI 1.3 meerwaarde die "zinnig" zou kunnen zijn is dus de CEC maar die zal dan waarschijnlijkm aar op een select groepje apparaten naar behoren werken. Dit is nl niet zoals bij het stuur signaal (pin 9 dacht ik) bij scart waar haast elke tv op reageert.
Persoonlijk vind ik het dus een verstandige keuze van Humax om niet te kiezen voor d reclame HDMI 1.3 leuze die je vervolgens alleen maar klachten oplevert omdat CEC met veel apparaten niet werkt.