Los bericht bekijken
  #3  
Oud 17 februari 2009, 18:32
CJ1976's schermafbeelding
CJ1976 CJ1976 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 februari 2009
Locatie: Assen / @Home
Ziggo Internet: Z2
Berichten: 3
Standaard

Dit probleem komt me helaas erg bekend voor. Ik heb er namelijk sinds afgelopen weekend ook last van... en ook ik heb een Sitecom Router (WL-161).

Tot afgelopen weekend werkte alles prima en kon ik op drie PCs (1 bekabeld XP, 1 desktop Vista wireless, 1 iMac wireless) zonder problemen online werken. Zonder ook maar iets veranderd te hebben aan de instellingen, vliegt bij mij nu ook ineens de internetverbinding er te pas en te onpas uit op alle drie de PC's! De lokale netwerkverbinding blijft wel intact. Via de router zien de drie PCs elkaar, maar op de een of andere manier verliest de router steeds z'n IP adres.

Wat me opvalt is dat de router soms maar een enkele seconde het IP adres verliest en dit daarna zelf snel weer herstelt. Op andere momenten duurt het echter wat langer. Soms blijft de verbinding een half uur intact... soms slechts 5 minuten... Een harde reset van de router, rebooten van de PCs, opnieuw opstarten van de kabelmodem, vervangen van de kabel tussen router en modem... niks verhelpt het probleem.

Nu speel ik vrij vaak World of Warcraft, dus ook bij mij begint het nu aardig snel heel veel irritatie op te wekken. Er is niks vervelenders dan tijdens een boss-pull te disconnecten.

Aangezien 3 PC's op hetzelfde moment hun internetverbinding verliezen, maar ze wel de lokale netwerkverbinding behouden en ik in het configuratie scherm kan zien dat de router soms z'n IP adres verliest, lijkt het me dat het meer iets moet zijn van Ziggo's kant dan van de router (die nog geen half jaar oud is en het tot nu toe altijd goed deed)? Of zou de router nu al weer gaar zijn....

Dus ook ik zou erg blij zijn met meer bruikbare tips.