Los bericht bekijken
  #576  
Oud 16 februari 2009, 23:46
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Ik vermoedt dat je nu op de vcr via scart een dvd speler en of een decoder hebt aangesloten. Vervolgens stel je de "tuner" van de vcr in op ext 1 of 2 (op het gewenste apparaat) en kijk je elder in huis op een tv naar het gewenste apparaat terwijl het signaal via coax van je vcr komt.

Als dit het geval is zul je helaas pech hebben verwacht ik.
Vroeger had nog niet elke tv scart aansluitingen en was het inderdaad gebruikelijk dat je het video signaal van een vcr ook op een bepaalde frequentie op de coax kabel kon zetten mbv een vcr.
Dit leverde echter steeds vaker problemen op. Zenders schoven dichter op elkaar en naar andere frequentie gebieden waardoor soms de hiervoor gebruikte frequentie alleen maar stoorde. Sommige fabrikanten losten dit op door de gebruikte frequentie weer enigzins variabel te maken, maar het bleef behelpen. Deze techniek wordt nu echter niet meer toegepast bij dvd-recorders en settop boxen. Er zijn meen ik wel dergelijke losse kastjes voor te koop in de handel, maar hoe die heten en hoe terug te vinden moet je me niet vragen, sorry.