Los bericht bekijken
  #219  
Oud 15 februari 2009, 00:49
peter171's schermafbeelding
peter171 peter171 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 februari 2009
Locatie: Heerhugowaard Multikabel
Ziggo Internet: Internet Z3i
Berichten: 13
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Hier heb je op zich een punt, maar ik zou het toch zeker gaan overwegen, al helemaal als je met je bedrijf van je internet/email afhankelijk bent.

Is een afweging van de risico's. Een paar voorbeelden, wat zijn voor jou bedrijf de gevolgen als bijvoorbeeld het gehele internet er 2 dagen uitligt? Of als internet er een gehele week uitligt? Als dit ervoor zou zorgen dat je het heel erg moeilijk krijgt, of zelfs het risico loopt om failliet te gaan zou ik zeker overstappen op een zakelijk abonnement.

Niet alleen wegens de zekerheden en snellere reactie/oplostijden die je daarmee koopt, maar ook wegens de mogelijkheid tot het kunnen claimen van bedrijfsmatige (on)kosten als de verbinding er toch eens uitligt. Deze mogelijkheid heb je nu niet. Is, zoals ik eerder zei, een afweging van de risico's.
Het is inderdaad een afweging waard. Maar voor mezelf ben ik niet financieel afhankelijk van mijn bedrijf. Ben slechts netwerkbeheerder bij enkele bedrijven en kan ten alle tijden de inkomende mail en uitgaande mail van hun bekijken. Dus evt. gestuurde mailtjes naar mij toe kan ik tijdig oppakken. En al zou ik dan een storing hebben bij een zakelijk abonnement dan is er nog altijd het regeltje van " binnen 48 uur " en de bepaling waarin je bij overmacht geen rechten mag claimen. Dus op zich is dan een week storing in een jaar nog te overzien. Bovendien heb je bij een zakelijk abonnement een vast ip dus dan heb je geen probleem met achterblijvende dns-servers. En dat is eigenlijk het enige wat me nu ( in mijn visie ) nekt.
Uiteraard kan ik ook altijd mijn mail extern onderbrengen of poppen, maar ik geef de voorkeur aan eigen beheer, omdat ik dan altijd de mogelijkheid om problemen bij mijn klanten thuis te simuleren en een oplossing te zoeken.
En zo heeft iedereen zijn eigen beweegredenen en zijn er altijd meerdere wegen die naar Rome leiden.
Gevoelsmatig weet ik waar het fout gaat ( met onderbouwing ) , alleen nu de mannen/vrouwen bij Ziggo nog overtuigen .
En..niet geheel onbelangrijk..ben ik niet zo kortzichtig om bij het minste geringste MK de rug toe te keren, ook is een ander goedkoper of beter.