Los bericht bekijken
  #19  
Oud 14 februari 2009, 09:59
[Peter]'s schermafbeelding
[Peter] [Peter] is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 februari 2009
Locatie: Weert / @Home
Berichten: 9
Standaard

Jeetje....

Ik heb met mijn vraag wel wat los gemaakt begrijp ik. Het was niet mijn bedoeling om tegen "heilige huisjes"te trappen.

Toch heel even een kleine toelichting, misschien wordt mijn vraag dan ook wat duidelijker.

In het apparaat komt volgens berichten die ik lees op andere forums, een chip van broadcom te zitten, de BCM 7403.

Er zijn slechts een paar fabrikanten van chipsets voor de set-top boxen. Broadcom is er daar een van. Veel van de set-top boxen bevatten een chipset van Broadcom.

Deze chips zijn "alleskunners" en kunnen door de klanten van Broadcom (Humax o.a. dus) geconfigureerd worden door Hardware of Software configuraties. De chip is zo geavanceerd dat je er aan de ene kant een stream in stopt en er vervolgens aan de andere kant beeld uit krijgt. Tevens zorgt de chip voor de ethernet, usb en harddisk afhandeling, echt een "alles in 1" chip. Kijk maar op de link van de BCM7403 aan de onderkant van de 2e pagina staat een duidelijk plaatje hoe het werkt.

Op video gebied kan de chip oa het volgende verwerken:

Advanced HD AVC/MPEG-2/VC-1 decoder

H.264/AVC main and high profile to level 4.1
VC-1 advanced profile @ level 3
VC-1 simple and main profile
HD MPEG-2 and SD MPEG-2
DivX® 3.11, 4.11 and 5.x support
MPEG-4 part 2 SP/ASP
MPEG still-picture decode

Als je kijkt naar deze specificaties dan staan er verschillende bekende formaten waaronder DivX. Het zit dus standaard in de chipset. Nu is het een kwestie van programmeren (firmware) om de boel ook aan de praat te krijgen. Je hebt daar geen extra hardware voor nodig en de kosten worden ook nauwelijks groter.

Als de 5050 geen andere formaten ondersteund dan blijf ik dat een gemiste kans vinden te meer omdat de chip het wel aan zou kunnen volgens de spec.

Het kan natuurlijk dat ik er naast zit en er een andere chipset in komt te zitten, dan hoor ik dat graag.

Inderdaad is de oplossing een media center of een DVD speler met USB die wel alles afspeelt. Maar wat was het leuk en gemakkelijk geweest als we niet meer eerst op disk of USB stick hoeven te zetten maar rechtstreeks via de ethernet verbinding naar allerlei formaten zouden kunnen kijken.

Voordat weer iedereen over me heen valt, ik ben kritisch dat weet ik, toch staat de 5050 nog bovenaan op mijn verlanglijstje hoor.....