Los bericht bekijken
  #11  
Oud 13 februari 2009, 16:22
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door smeets116 Bekijk bericht
Dus maak ik me geen zorgen over problemen die met betrekking tot de bandbreedte zouden kunnen ontstaan. Dat kan dus niet.
Met de huidige techniek van digitale TV kan dat dus helaas wel. Probleem is nml dat bij digitale TV altijd alle kanalen worden uitgezonden, ook die waar niet naar gekeken wordt.
Dat is anders dan bij internet waar een klant die niet online is ook geen bandbreedte gebruikt.

Bij twee aanbieders en de huidige techniek zou als aanbieder 2 andere zenders of meer zenders of meer interactiviteit zou willen aanbieden als Ziggo, kost dat bandbreedte.

Alleen als aanbieder 2 dezelfde zenders of een subset aanbied, kan theoretisch van dezelfde streams als Ziggo heeft gebruik worden gemaakt. Dan kost het geen bandbreedte en is idd aanbieder 2 puur een factuurschuiver. Maar dan zie ik de toegevoegde waarde van die tweede aanbieder niet.

Oplossing voor het bandbreedte probleem kunnen wel andere technieken zijn waardoor kanalen waar op dat moment niemand in een wijk naar kijkt ook geen bandbreedte kosten, zoals IPTV of Switched Video. Maar dat kost investeringen in de infrastructuur.