Los bericht bekijken
  #14  
Oud 13 februari 2009, 15:18
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
PS3 kan uiteraard ook, maar heb altijd een hekel aan het eerst moeten converten ;-)

(Overigens is AVI net zo goed een container formaat als MKV, dus is je stelling dat een MKV een AVI in een container is niet helemaal correct. Maar dat is niet zo belangrijk hier).

Via de PC kun je direct de van internet geplukte download spelen, via veel andere mediaplayers ook. En ondertitels is niet moeilijker dan de goede .srt file downloaden en die dezelfde naam geven in dezelfde directory. Geen conversieslag meer nodig.
En met Windows Media Center is het afspelen echt niet moeilijk, sterker nog, veel minder ingewikkeld als met de PS3. Mits je wel even ffdshow en Haali Media Splitter installeerd uiteraard. Out of the box doet Windows nml niets met MKV files (of DivX/XVid AVI bestanden for that matter).

De PS3 is helaas nogal picky in zijn ondersteunding van videoformaten en subs. Voor de rest een fantatisch apparaat trouwens, nog steeds, zeker voor zijn prijs, zo ongeveer de beste Bluray speler en je krijgt er een spelconsole gratis bij
Uiteraard heb je gelijk en is een avi eigenlijk ook gewoon een container.
Met omzetten via het hier genoemde programma :
http://hubpages.com/hub/How-To-Play-...-Playstation-3
Gaat het heel simpel,het is in een paar sec gebeurd.
De srt's worden gewoon meegepakt.
Met mediaplayer classic of VLC kun je de MKV's natuurlijk ook afspelen.
Bij mij staat de gewone pc niet zo dicht bij de tv, de HTPC wel maar om de een of andere reden vind ik het niet zo fijn werken,mediapc aan,file aanklikken enz.
Ik ging ook uit van het nieuw aanschaffen of inrichten van een pc.
Dat betekent de nodige codecs installeren,player,HDMI kaart er in of een verloopkabel,windows installeren,of een pc kopen met windows,meestal zit je ook nog met audio vanuit je audiokaart naar je tv waar vaak vervelende vertragingen optreden en je moet wachten tot de pc helemaal is opgestart.
In de VS zijn de playstation 3's nu opeens met ruim 60 dollar gezakt,vermoedelijk omdat x-box ook zo gezakt is, ik heb nu al playstations met 80 gig disks gezien voor 339,-
Plus dat je toch een playstation ff wat makkelijker wegzet en de blu ray speler maakt het voor mij een heel redelijk alternatief.
Ik heb beiden staan,een htpc en de playstation maar merk dat ik steeds makkelijker de playstation aanzet,hdmi naar mijn receiver en dan door naar de tv werkt als een zonnetje.