Los bericht bekijken
  #3  
Oud 13 februari 2009, 14:03
cor9957's schermafbeelding
cor9957 cor9957 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 februari 2009
Locatie: IJmuiden / Multikabel
Berichten: 2
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Met een eigen harddiscrecorder kun je geen HDTV opnemen.

Sowieso is een eigen harddiskrecorder erg problematisch opnemen vanaf digitale TV, ook voor SD uitzendingen: aansluiten gaat alleen via SCART (dus kwaliteitsverlies) en de decoder moet los van de recorder op het goede kanaal aan gezet worden. De recorder kan dat niet.
Enige beetje efficiente oplossing is idd analoog opnemen, maar dan mis je dus veel kanalen en heb je een lagere kwaliteit, lager nog dan via SCART opnemen van digitale SD kanalen.

Als je HDTV wilt opnemen zul je echt aan een PVR decoder moeten. En de opties zijn dan beperkt: of de Cisco 8455DVB (nog in testfase en alleen in oud-Casema gebied nog gesupport) of de nieuwe Humax IRHD5050-C (alleen bij dealers nog te bestellen, nog niet per direct leverbaar en ook niet via Ziggo zelf te bestellen).
Beide HDTV PVRs hebben twee tuners. Verschil is wel dat de Humax ook daadwerkelijk twee programma's tegelijk kan opnemen, met de Cisco kun je wel één programma opnemen en de andere kijken (inclusief pauzeren/timeshiften) maar geen twee programma's tegelijk kan opnemen (tenminste: met de huidige firmware).
Voor de rest hebben beide decoders voor en nadelen. De Humax doet geen interactieve TV en VOD, de Cisco wel. Maar de Humax heeft weer de mogelijkheid om via FTP opnamen naar je PC te kopiëren en dat kan de Cisco helaas weer niet.
Heel erg bedankt voor je reactie.
Ik weet voldoende, ik ga voor HD decoder en neem dan wel analoog op. Het is nu ook weer niet zo dat ik uren per week opneem.
Tegen de tijd dat de HDTV PVR wat meer gemeengoed begint te worden kan ik alsnog overstappen.
Nogmaals bedankt!