Los bericht bekijken
  #1  
Oud 13 februari 2009, 00:52
vinnie-terranova's schermafbeelding
vinnie-terranova vinnie-terranova is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: (Oude) Ziggo-gebied
Ziggo Internet: Alles-in-1 "Horizon connect & play Max''
DTV: Horizonbox
Berichten: 955
Standaard Kan geen netwerk leggen tussen vista en XP

Ik hoop dat hier mensen zijn met ervaring in netwerk tussen xp en vista.


Ik heb sinds kort een nieuwe ACER Laptop hier draait (Windows Vista Home Basic op) Ik heb hierop een draadloze internetverbinding dmv mijn Sitecom router. Zowel op mijn laptop en desktop (windows xp pro) geen problemen met de internetverbinding, deze doet het op beide machines prima. Mijn pc heb ik trouwens niet draadloos en is aangesloten met lankabel op de router.

Ik wil alleen een netwerkje opzetten tussen mijn schoot-pc en mijn desktopmachine. Dit krijg ik alleen met geen mogelijkheid voor elkaar. Ik kan wel met mijn desktop de gedeelde mappen van mijn laptop inkijken maar andersom krijg ik het niet werkend, ik kan dus niet met mijn laptop op de xp machine komen. Ik heb al op veel verschillende fora gekeken, en inderdaad meer mensen die dit probleem ervaren. Er is alleen nergens een passende oplossing om het voor mij werkend te krijgen.
alle genoemde mogelijkheden al bekeken, maar het draait nog steeds niet en is nog steeds eensrichtingsverkeer. Mijn firewall, beveiligingsopties (in netwerkcentrum) staan goed en zoals het zou moeten werken, maar niet dus. Ook staan mijn firewall dusdanig ingesteld dat ze rechen geven om de machines te kunnen benaderen. ook ''delen'' staat op beide machines aan. het lijkt een rechten probleem maar ik weet inmiddels niet meer waar ik het moet zoeken.

Ik kan op mijn laptop wel mijn desktop (met computernaam) zien, maar als ik er in wil loggen (dmv er op te klikken) hangt ie zichzelf op, en na een tijd. verschijnt de melding dat er geen verbinding gemaakt kan worden met de desktopmachine. andersom is het dus geen probleem.

Heeft iemand hier ervaring mee, en weet hoe dit op te lossen is, ik krijg er een punthoofd van zo langzamerhand, xp vs xp werkt, maar xp vs vista werkt maar 1 kant op. iemand hier de gouden tip voor?

__________________
Greetz Vinnie
ZIGGO IS HET
@HOME BLIJVEN WE

Laatst gewijzigd door vinnie-terranova; 14 februari 2009 om 00:35