Discussie: Oproep: MTV2
Los bericht bekijken
  #16  
Oud 12 februari 2009, 20:10
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

In theorie zou het volgens mij helemaal niet zo moeilijk zijn om de "kabel open te gooien".

Alleen is de vraag of je er meer zenders door krijgt.

Op dit moment kun je kiezen voor een bepaald pakket met daarbij een bepaalde prijs. Die pakketten zouden simpel weg van verschillende aanbieders kunnen komen. Er is immers een bepaalde blokkering waardoor je niet zomaar alles kan kijken, je kunt dus meer van dit soort blokkeringen invoeren en dan je smartcard laten vrij schakelen door een van de aanbieders. Ik ka me dus best voorstellen dat je bij Ziggo als muziek zenders MTV, TMF, TMF NL, VH! en VH! Classics krijgt maar bij Jantje MTV, TMF en MTV2 (bijv.).
Idem zo met HD abo's bij de een wel VOOM HD en bij de ander niet.

Het enige dat hierbij afgsproken zal moeten zijn is denk ik een gezamelijk codeer systeem, ik vermoed dat het niet mogelijk zal zijn om en Irdeto2 en Nagravision tegelijk op hetzelfde signaal te hebben.

Of dit ook echt de methode is die zou moeten toegepast gaan worden is vers 2 natuurlijk. Je blijft met een max capaciteit zitten die mede door anderen bepaald wordt en wie levert de apparatuur voor de headend en wat mag die hiervoor aan de anderen in rekening brengen, maar zoiets is er nu ook met ADSL dus daar komt men vast wel uit. Hoewel bij ADSL KPN weer de meeste "onafhankelijke" heeft opgekocht.